Del 17 al 21 d’octubre torna el Festival de Creació Contemporània Escena Poblenou amb un missatge molt clar: #LesDonesSomAquí
Subir

Veure i viure Escena Poblenou

Per Neus Molina / @neusmolina

 

El Festival de Creació Contemporània Escena Poblenou, dirigit per Ada Vilaró, és un festival d’arts escèniques contemporànies multidisciplinari, implicat en el territori i en la realitat social actual. Enguany, i sota el leitmotiv #LesDonesSomAquí, el festival vol esdevenir un espai de visibilitat i presència de dones creadores.

 

Així, en la seva 17ª edició, la trobada de cultura i arts escèniques del barri del Poblenou té la vocació de potenciar, visibilitzar i recolzar creacions que contemplin nous llenguatges escènics, noves dramatúrgies i noves formes de relació amb els públics. El festival, que es desenvolupa al bell mig d’un barri en transformació, presenta enguany una programació compromesa amb propostes creades, pensades, interpretades i dirigides per dones.

 

‘Màtria’, de Carla Rovira, que aborda el tema de la memòria històrica; ‘Realitats Avançades’, de Simona Levi, que es planteja el valor de la democràcia; ‘Zen x Zen’, de la performer Joana Brabo; ‘La bugada‘, un projecte participatiu creat amb dones del barri i dirigit pel col·lectiu Labuena Compañía; ‘Las muchas‘, també amb participació de dones del Poblenou, en aquest cas més grans de 70 anys, i dirigit per Mariantònia Oliver; ‘Ser Britney Spears‘ i ‘Videoplaylist‘, ambdues del col·lectiu Leer es Sexy; o ‘Unheimlich‘ de la Cia Pelipolaca i Les Desvestides, son només algunes de les peces que es veuran en els diferents escenaris del festival.

 

Activitats de debat i reflexió

En paral·lel, també hi haurà altres activitats culturals i reivindicatives, com per exemple les Vikimaratons, sessions d’actualització col·lectiva de la Viquipèdia per millorar la presència de les dones en el contingut de l’enciclopèdia.

 

Escena Poblenou seguirà reivindicant una escena en la qual les dones tinguin les mateixes oportunitats i ocupin els espais i els llocs que els pertoquen. Enguany, però, fa un pas més i dedicarà la primera jornada del Festival a fer un “Diàleg sobre la visibilitat i la presència de les dones i les creadores a escena: som aquí, veus, mirades i presència”, en el qual participaran, entre d’altres, la comunicadora i activista Bel Olid i la periodista Júlia Bertran.

 

El festival va néixer l’any 2001 per generar una plataforma de creació i exhibició de diferents propostes escèniques contemporànies i alhora potenciar el teixit artístic vinculat al barri del Poblenou, i a la ciutat. Un viver, un espai d’experimentació i d’exhibició per a tots i totes. Connectat a la contemporanietat i a les transformacions socials. Una d’aquelles cites que cal veure i cal viure.

 

Festival de Creació Contemporània Escena Poblenou
Del 17 al 21 d’octubre

No hi ha comentaris

Publicar un comentario