El laboratori Peripècies, coordinat per Sergi Belbel, presenta un nou projecte que mou l’espectador pels camins de l’espaitemps de la memòria.
Subir

Un joc amb el temps i la memòria col·lectiva

Aquesta temporada, el laboratori Peripècies, coordinat per Sergi Belbel, ha decidit posar el focus al voltant de la idea de Temps. La intenció del projecte ha estat construir, mitjançant mecanismes dramatúrgics, les parets d’un espaitemps de la memòria, un artefacte teatral que combina els tres aspectes centrals de percepció temporal: espai, temps i memòria. L’objectiu és convidar l’espectador a experimentar d’una manera nova el temps teatral i la seva relació amb l’espai fent servir de teló de fons la memòria del nostre país.

 

D’aquest procés de treball i d’investigació dramatúrgica i teatral n’ha sorgit IF-FI, una obra de títol desconcertant que pretén moure l’espectador pels camins de l’espaitemps de la memòria. El públic es mourà literalment, en diversos espais de la Sala Beckett.

 

El projecte explica la història de dues families barcelonines històricament enfrontades, els Iserns i els Fontanals. Dues nissagues que s’entrecreuen fatalment un dia de gener de 1938 en una famosa plaça de la ciutat, al voltant d’un objecte irrepetible: un rellotge únic al món, dissenyat segons la proporció àuria, o número “fi”. L’obra reflexiona sobre el temps, la família i l’amor. Un destil·lat dels moments claus de la història d’uns personatges tan arrelats a les generacions passades i futures que fa impossible la tasca de construir un destí comú.

 

El laboratori Peripècies reuneix actrius i actors, dramaturgs i dramaturgues que havien participat anteriorment en cursos d’interpretació i escriptura impartits per Sergi Belbel a la Sala Beckett. Un laboratori, coordinat per Sergi Belbel, que es proposa com a objectiu crear, de manera col·lectiva, cada any un projecte teatral al voltant d’un mateix tema. Si la temporada 2016-2017 la memòria va ser l’eix central de l’espectacle Fantasmes: Històries de Pau i Justícia, en el qual el laboratori mirava de donar cos i veu als records que havien quedat atrapats entre les parets de l’antiga Cooperativa Pau i Justícia, aquesta temporada el laboratori Peripècies ha decidit posar el focus al voltant de la idea de Temps.

 

IF-FI
Mostra del laboratori Peripècies
Del 07/06 al 10/06/2018
De dijous a dissabte, 20h. Diumenge, 18h
Sala de dalt
5€ | Personatges de la Beckett 3€

No hi ha comentaris

Publicar un comentario