El Grec Festival de Barcelona té de tot i nosaltres t'hem seleccionat algunes propostes que no et pots perdre!
Subir

Un Grec per a tothom

Per Neus Molina /@NeusMolina

 

Una ruta d’Occident cap a Orient que es planteja com un diàleg d’anada i tornada i que ens modela com les societats plurals que som i volem ser. Culturalment, tal i com explica Casadesús, som el resultat de totes les rutes de la seda recorregudes pels viatgers al llarg dels segles que ens han precedit i també, cada cop més, per l’Àsia que viu a casa nostra avui. Aquesta mirada asiàtica ha fet que en el programa d’enguany emergissin temes com el sentit de la paraula bellesa, la fascinació per la tecnologia, la construcció d’imperis colonials, la crítica a un nou model de capitalisme o també el paper de la dona en la societat.

 

Per a l’ocasió el Grec s’ha estructurat en quatre itineraris: “Viatgers de la ruta de la seda”, amb muntatges on es dialoga entre Orient i Occident; “Per als que viatgen amb guia”, per als que volen anar més enllà del que ja coneixen; “Exploradors de nous sabors”, per a descobrir noves formes escèniques i creacions contemporànies; i “Caçadors de bones estones”, amb artistes consagrats.

 

A més, enguany, el Festival desenvolupa activitats paral·leles com els workshops de gastronomia asiàtica o els cursos de formació en projectes comunitaris amb la voluntat d’anar més enllà de l’escenari per entendre que el teatre o les arts escèniques són quelcom que ens travessa i ens transforma.

 

La voluntat d’acostar el públic al festival s’explicita en una política de preus més ajustada i una programació que vol arriscar per agradar als qui no tenen l’hàbit d’anar al teatre.

 

En total, 22 obres de teatre, 17 de creació, 25 de música, 11 de dansa, 6 de circ i, per primera vegada, 2 de cinema, amb absència de concerts a l’escenari del Teatre Grec.

 

A Godot hem seleccionat alguns dels nostres imperdibles per a tots els gustos i colors!

 

Per als fans de La Perla 29

El poema de Guilgamesh, rei d’Uruk, dirigit per Oriol Broggi amb la complicitat de la coreògrafa Marina Mascarell, donarà el tret de sortida a l’edició d’enguany. Posats a explicar històries… expliquem-ne una de les més antigues del món! L’espectacle està basat en un text de la mitologia sumèria que és un dels més antics del món i que conté històries tan conegudes com la del diluvi universal. El poema de Guilgamesh, rei d’Uruk és una història d’amistat i de descens als inferns que s’ha explicat al llarg de la història de mil maneres i en múltiples versions, d’aquí que Oriol Broggi la porti a l’escenari amb una certa llibertat i amb la complicitat d’un grapat d’actors i actrius coneguts que s’afegeixen a la proposta: Màrcia Cisteró, Toni Gomila, Clara Segura, Lluís Soler, Sergi Torrecilla, David Vert, Ramon Vila i Ernest Villegas.

 

Si us agrada passar hores (i més hores) al teatre

Belgian Rules / Belgium Rules, de Jan Fabre, que després de dirigir Mount Olympus, una performance de 24 hores que va meravellar a un públic entregat a l’insomni, proposa una creació de només 4 hores amb 15 intèrprets a escena.

 

Per als menuts

Mon pare és un Ogre, de la companyia La Baldufa. Històries arriscades però emocionants en espais poc habituals són l’especialitat d’una companyia que, aquest cop, ha creat un espectacle per a tots els públics que parla del bé i el mal i que transcorre dins d’una cel·la.

 

Per als cineastes

Cinema al Castell de Montjuïc. El cinema més fresquet i complet de la ciutat torna a la seva cita amb els cinèfils barcelonins. Projecta una pila de pel·lícules triades amb cura i en rigorosa versió original. Sovint les sessions van precedides d’una actuació musical i d’un curtmetratge. Alguns dels artistes d’aquesta edició seran Mazoni, la Banda Municipal de Barcelona, la Big Pocket Orchestra i Hamsa.

 

Per als somiatruites

Miedo, d’Albert Pla. El polèmic cantautor autor del llibre Espanya de merda ens proposa un viatge íntim i molt personal que arrenca en la infantesa, va fins a més enllà de la sepultura i recorre les sensacions, les emocions i els sentiments que ens produeix la por acompanyat d’imatges, mappings i efectes visuals i sonors.

 

Per als amants de l’aire lliure

La plaça de Margarida Xirgu esdevé una mena de plaça Major del Grec Festival de Barcelona, un espai de trobada esquitxat d’actuacions diàries amb entrada lliure que ens parlen de la cultura asiàtica a Barcelona, els joves valors emergents i les experiències escèniques participatives. Hi ha també dos espectacles professionals singulars: UduL, de los Galindos, i Massager. CCOT , un massatge i una performance terapèutica, tot en un.

 

No hi ha comentaris

Publicar un comentario