De l’11 al 16 d’octubre se celebrarà al Teatre Tantarantana la segona edició del RBLS, un festival de teatre per apropar les arts escèniques als adolescents
Subir

Un festival per al públic més rebel

Per Rubén Garcia / @rugarciae

 

De l’11 al 16 d’octubre se celebrarà al Teatre Tantarantana la segona edició del  RBLS Festival Teatre Jove, un festival que vol apropar als joves de 13 a 20 anys a les arts escèniques a través  d’una programació feta a mida que connecti amb els seus interessos i preocupacions però també amb tallers i workshops que els facin involucrar en processos de creació.

 

Com convèncer als joves rebels a venir al teatre? Amb una programació que combina èxits com A.K.A (Also Known As) de Daniel J. Meyer o Los bancos regalan sandwicheras y chorizos, amb propostes més arriscades com  El Agitador Vórtex  de Cris Blanco o Píndoles de microteatre (amb obres com RRHH, de Lara Díez;  Duel, de Juanjo Marín; i Welcome to Berlín, de Núria Deulofeu).

 

RBLS apostarà també per tractar una de les etapes més complicades de l’adolescència: l’acceptació i definició del cos i la identitat. Tres peces breus convidaran als més joves a reflexionar sobre les imposicions socials que determinen el seu aspecte: Cospress, de la companyia Kimani;  Freeze the Nipple,d’Aina Trubat, una comèdia que aborda la cosificació de la dona; i Albert/Berta, de Marc Rosich (a partir de Limbo) i la Cia. TeDebat, sobre el transgènere i l’acceptació de la identitat sexual pròpia.

 

En aquesta segona edició, el festival reforça la seva faceta social (en col·laboració amb la Fundació Pare Manel) amb tres iniciatives que convidaran a participar del festival a joves en risc d’exclusió social. D’una banda, es dedicarà un 20% de l’aforament de totes les activitats a cost zero per a tots aquest col·lectiu sense recursos, de l’altra,  se’ls impartirà un taller comunitari gratuït amb el col·lectiu Assaltem l’escenari (Mireia Gubianes, Irene Hernández i Davo Marín) que treballarà des de l’escenari inquietuds com la dependència als dispositius mòbils i, finalment, un grup d’aquests joves podrà participar de l’organització del propi festival.

 

RBLS inclou també una jornada amb tallers de coreografies de musicals, d’iniciació a l’escriptura o de teatre sensorial, que impartiran professionals com Guillem Cirera, Eva Pérez, Giovanna Pezzullo, Antonio Morcillo o Tomeu Vergés al Centre Cívic Cotxeres Borrell.

 

RBLS Festival Teatre Jove
De l’11 al 16 d’octubre
Teatre Tantarantana, Cotxeres Borell i seu de la SGAE a Barcelona

No hi ha comentaris

Publicar un comentario