El petit príncep són emocions a flor de pell i famílies que s’acosten, any rere any, com una tradició, a escoltar les aventures del clàssic contemporani d’Antoine de Saint-Exupéry.
Subir

Tots tenim un petit príncep a dins

Per Albert Martí /@AlbertMarti_

 

Cinc temporades, 200.000 espectadors. Les xifres parlen per si soles. Però El petit príncep és molt més que això: són emocions a flor de pell i famílies que s’acosten, any rere any i com una tradició, a escoltar les aventures del clàssic contemporani d’Antoine de Saint-Exupéry.

 

Què té aquest muntatge que enamora petits i grans? Primer de tot, el que podríem anomenar una tríada guanyadora. Àngel Llàcer, Manu Guix i La Perla 29 van posar-hi cos i ànima i van entendre que la història del petit príncep podia convertir-se en quelcom especial a casa nostra, una mena de clàssic del Nadal a l’estil dels Pastorets, posant de relleu valors com l’amistat, l’amor o la imaginació.

 

Llenguatge planer per als més petits i inspiració per als adults. El relat es vesteix amb cançons (amb el segell personal de Guix amb una barreja de pop i balades amb tocs èpics), actors reals i personatges virtuals, so en 360 graus, ombres i projeccions. Una rosa, un geògraf, un fanaler, un rei i una guineu, personatges del conte de Saint-Exupéry, apareixen a l’escenari i acompanyen el petit príncep en el seu viatge, amb un repartiment ple de cares conegudes amb Jordi Coll (Els jocs florals de Canprosa), Josep Palau (40, el musical), Marc Pociello (Tick, tick… boom!), Diana Roig (Carrousel) i Júlia Bonjoch (Bodas de sangre).

 

Tornarà al Temporada Alta els dies 1 i 2 de desembre i després s’instal·larà al Paral·lel, a casa seva, a la sala Barts; un espai que ha volgut trencar amb l’etiqueta de teatre infantil per reivindicar-se com a punt de trobada de famílies de tota mena i condició.

 

Del 6 de desembre al 6 de gener faran reviure l’asteroide B612, acomiadant-se amb l’arribada dels Reis d’Orient, qui sap si fins l’any vinent. No us descobriré jo aquesta història universal. Només cal recordar que tots tenim un petit príncep a dins, n’hi ha prou amb voler-lo sentir.

 

No hi ha comentaris

Publicar un comentario