La 17a edició del Festival de Creació Contemporània Escena Poblenou tindrà lloc del 17 al 21 d'octubre a diferents espais i equipaments del barri.
Subir

Torna el festival Escena Poblenou reivindicant les dones i les creadores a escena

Del Poblenou al món i amb les dones creadores al centre. La 17a edició del Festival de Creació Contemporània Escena Poblenou torna del 17 al 21 d’octubre a diferents espais i equipaments del barri, un ‘viver d’escena’ de projectes escènics, culturals i socials que es realitzen durant l’any, amb la complicitat de diverses entitats i espais del barri i de la ciutat.

 

Escena Poblenou seguirà reivindicant una escena en la qual les dones tinguin les mateixes oportunitats, ocupant els espais i els llocs que els hi pertoquen. Però enguany fa un pas més i dedicarà la primera jornada del Festival, el dimecres 17 d’octubre, a fer un Diàleg sobre la visibilitat i la presència de les Dones i les Creadores a Escena: Som aquí, veus, mirades i presènciaen el qual hi participaran, entre d’altres, la comunicadora i activista Bel Olid i la periodista Júlia Bertran.

 

Com a prèvia al festival, el dimarts 16, se celebrarà la primera de les tres sessions de la Viquimarató de Dones Professionals de l’Escena organitzada conjuntament amb Viquidones UPF i la Unitat d’Igualtat de la UPF. Aquesta Vikimarató consistirà en introduir informació de dones creadores a la xarxa i així minimitzar la bretxa de gènere a la Viquipèdia, tant pel que fa a l’edició i contingut dels articles com a la presència de dones editores.

 

Escena Poblenou presenta una programació fortament compromesa amb propostes creades, pensades, interpretades i dirigides per dones amb títols com Màtria de Carla Rovira, Las Muchas de Mariantònia Oliver,  Zen x Zen de Joana Brabo, De nou un instant tan breu (Encore Une Heure Si Courte) dirigit per Claire Heggen (de La Mecànica & Théâtre du Mouvement) o Realitats Avançades, de l’activista i agitadora cultural Simona Levi.

 

I moltes propostes d’autoria compartida com We Fear de Dimitri Ialta & Virginia Fochs (Jordi Duran i Eva Freixa); Showdown#1 de la Compagnie d’Elles (Yaëlle Antoine, Didier Rembrant); Lady, Frank & Stein de la Cia. Moviments (Rosa Forteza, Alejandro Navarro i Núria Valerio); i l’espectacle infantil Alles, dirigit per Angela Peris i Koldo Arostegui, entre molts d’altres.

 

Pel festival era important també presentar peces que giressin al voltant del món de la dona com La Bugadaun projecte participatiu amb dones del Poblenou dirigit pel col·lectiu Labuena Compañía (Arantza López i David Franch); o el ja citat Las Muchasdirigit per Mariantònia Oliver, un espectacle que ha comptat amb la participació de dones de més de 70 anys del Poblenou i que parla sobre de fragilitat dels cossos que ja no pertanyen al “corpus” social però que, en canvi, estan més vius que mai i, sobretot, més lliures.

 

Tampoc no podien faltar espectacles de temàtica feminista com Ser Britney Spears i Videoplaylist del col·lectiu Leer es Sexy (Cris Celada i Tomás Castro)o Unheimlich de la Cia Pelipolaca i Les Desvestides, que vol ser una revisió del nostre comportament com a espectadors davant els cossos exhibits en el que entenem com a “art”.

 

Escena Poblenou és un festival que recolza propostes de creadors i creadores professionals en estat de gestació en el seu projecte Embrions. Aquest, recolza projectes artístics de creació emergent. Enguany, s’han triat, entre més de 100 propostes, els espectacles Els Cecs d’Indomus de Laminimal teatre (Xantal Gabarró, Andrea Madrid i Albert Pijuan), Two Birds/ No somos una planta  (Angela Peris i Koldo ArosteguiAm I Bruce Lee  de Junyi Sun Unheimlich de la Cia Pelipolaca & Les Desvestides.

 

En aquesta edició, a més, el festival ha iniciat una col·laboració amb el Govern Balear per a portar a Barcelona companyies de les illes. Els espectacles Las Muchas de Mariantònia Oliver De nou un instant tan breu (Encore Une Heure Si Courte) de La Mecànica & Théâtre du Mouvement es podran veure a Barcelona gràcies a aquesta col·laboració.

No hi ha comentaris

Publicar un comentario