Temporada Alta retorna amb ganes de fer un escac i mat als qui ens volen silenciar. Del 5 d'octubre al 10 de desembre
Subir

Temporada Alta, quan el teatre reflecteix el món

Per Neus Molina / @neusmolina

 

Temporada Alta retorna amb ganes de fer un escac i mat als qui ens volen silenciar. Amb un spot protagonitzat per Amaia d’OT vestida de color groc, cantant Soy Rebelde amb llagrima final emulant a Janet. Una declaració d’intencions i una crítica ferotge als que ens pretenen callats.  De fet, en aquesta edició el festival de Girona i Salt, ha volgut posar l’accent en la reflexió sobre la llibertat d’expressió encarregant un espectacle a un col·lectiu d’artistes liderat per Carla Rovira. El resultat es podrà veure només un dia i es dirà ‘Calla, Hamlet, calla’. El director, Salvador Sunyer, alerta que els atacs a la llibertat d’expressió poden tenir una conseqüència “molt més greu”, que és que la por desemboqui en l’autocensura. “Torna a ser el moment de reclamar que en el món artístic no hem de tenir cap límit a dir el que ens sembli”, ha afirmat.

 

 

Sunyer, descriu la programació del 2018 com un “reflex destil·lat del món on vivim”. “Les arts i el teatre no són res més que una mirada cap al món, per això aquest any hi ha un pes importantíssim d’espectacles sobre temes socials com la llibertat d’expressió, el feminisme, el maltractament o l’abús de poder”,

 

Fruit d’aquesta reflexió el festival explora propostes com la d’Alex Rigola que aborda “tangencialment” el tema de la llibertat d’expressió així com ‘El color de la llum’.  “Hi ha gent a qui per dir el que diu se l’empresona o se l’imputa, això provoca por i que no hi hagi la segu retat d’expressar el que es vol”.

 

Ni censura, ni autocensura ni por. Temporada Alta intentarà reflectir el món

No hi ha comentaris

Publicar un comentario