La creació col·lectiva ‘Sis personatges, homenatge a Tomás Giner’ és un teatre documental que es pot veure a l’espai Lliure dins de la mostra de Teatre Inclusiu ‘Nosaltres’.
Subir

‘Sis personatges, homenatge a Tomás Giner’ és sobretot teatre

Per Judit Porta/ @enessencia

 

La creació col·lectiva ‘Sis personatges, homenatge a Tomás Giner’ és un documental que es pot veure a l’espai Lliure dins de la mostra de Teatre Inclusiu ‘Nosaltres’.

 

És la història de Tom Giner, ‘l’americà’, l’actor fustrat que no va aconseguir el seu paper en l’obra ‘Sis personatges en cerca d’autor’ dirigida per Ricard Salvat, explicada a través del testimoni de persones que el van conèixer. La vida, els retalls de vida increïbles – no acabes de saber mai què és realitat i que és ficció- d’un home que va viure i morir al carrer.

 

L’obra dirigida per Juan Carlos Martel Bayod amb text de Joan Yago està interpretada per persones que roden pels carrers: Jesús Marco -30 anys vivint al carrer-, Enric Molina -mil històries al carrer, ha nascut una estrella!-, Valerio N’Dongo – nascut a Guinea i atrapat entre dos règims-, Hans üdo Braendle -alemany que un cop arribat a Barcelona li van robar tot i ha viscut d’ençà al carrer i sense diners-, el Martí Ruiz Carreras – de pulmons delicats però no pot deixar de fumar – i l’actor, Marc Rodríguez .

 

‘Sis personatges, homenatge a Tomás Giner’ és el resultat de més d’un any de treball col·lectiu, on la veritat de tots els actors a escena és indiscutible, aquella pura veritat que de vegades trobes a faltar en els  intèrprets del nostre país, però que haurà estat una creu, en el bon sentit, per a l’equip de direcció i creatiu. Sense tècnica, sense conéixer què és un teatre, quines són les convencions i amb persones que estan acostumades a no ser vistes. Persones que viuen en l’espai públic i que la nostra mirada ha situat com un element més dins el paisatge urbà.

 

El resultat de ‘Sis personatges, homenatge a Tomás Giner’ és de treure’s el barret. És per sobre de tot una obra de teatre. Una obra de teatre que agafa la forma de documental – recorda molt a ‘Garbo el espía, el hombre que salvó el mundo’ i que funciona dramatúrgicament. És una peça que homenatja sis persones i totes les persones que roden pel món sense sostre.

 

Aneu-hi, riureu amb les històries, també les de Jaume Sisa, Javier Mariscal que van coincidir amb Tomàs Giner, Tom Giner, ‘l’americà’, les nits bojes de la Barcelona en plena transformació pels jocs del 92.

I un cop vista entreu a www.sispersonatgesblog.wordpress.com i la gaudireu més. Només fins al 10 de juny a l’espai Lliure del Teatre Lliure, Montjuïc.

No hi ha comentaris

Publicar un comentario