Us recomanem 4 plans culturals per celebrar el Dia de l’Orgull LGTBI
Pujar

Quin orgull de cultura!

Per Sem Pons / @semponspuig 

 

El 28 de juny és el Dia de l’Orgull LGTBI i, pels volts d’aquesta data, arreu del món es celebren activitats tan festives com reivindicatives. La cultura barcelonina no queda apartada d’aquest clam, i cada cop són més les veus que lluiten per posar al centre del debat públic i cultural les vides que tradicionalment han estat als marges.

 

L’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana organitza el QLit, el primer festival de literatura queer de la ciutat, del 14 al 17 de juny. Des de taules rodones sobre Maria-Mercè Marçal i ciberfeminisme, passant per tallers drag. Destaca el lliurament del primer premi “Imagina un amor”, concurs literari de narrativa catalana de temàtica LGTBI. Bel Olid, Sebastià Portell i Ricard Ruiz Garzón són els seus comissaris: algun dubte que QLit serà un must de la ciutat?

 

Però si parlem de cultura queer, hi ha un clàssic a Barcelona que ja fa 23 anys que suma edicions. Del 7 al 17 de juny tindrà lloc el FIRE!!, la Mostra Internacional de Cinema Gai i Lesbià, organitzada pel Casal Lambda i que enguany es centra en els menors LGTBI, l’assetjament i la diversitat sexual al món de l’esport. Documentals, curtmetratges i llargs acompanyats de taules rodones, col·loquis i debats amb els seus protagonistes i directors. Indispensable per “mostrar vides possibles a qui no les coneix”, segons Jordi Samsó, vicepresident del Casal Lambda, obre la mirada i anima tothom a consumir cultura LGTBI, sigui o no de la comunitat. “Busquem fugir de l’endogàmia i arribar al conjunt de la població, que sigui un cinema de tots per a tots”.

 

Si us va una mica més la marxa, el Werq the World Tour de RuPaul aterra a Razzmatazz el 8 de juny. Alyssa Edwards, Detox, Kim Chi, Shangela, Violet Chachki… les reines drag més populars del programa estatunidenc cantaran, ballaran i faran el seu show particular, enguany presentades per Michelle Visage. I si us heu quedat sense entrades, podeu gaudir de la nit crossdressing de la Farinera del Clot, amb el documental EnFemme i el concert de les Wilde Sisters, les seves protagonistes.

 

I el 22 i 23 de juny es celebren les jornades Municipalisme Queer a la Fabra i Coats on, a banda de poder escoltar diferents propostes polítiques municipals d’agents socials com Miquel Missé, Iñaki Vázquez o Laura Pérez, podreu gaudir, si encara no ho heu fet, de l’exposició de Genderhacker “Transcyborgllera. Hackeando el archivo desde una perspectiva transfeminista y queer”.

No hi ha comentaris

Publiqueu un comentari aquí