Per Clara Ferrer Capó/ @claraferrer3   LOS PLANETAS: ZONA TEMPORALMENTE AUTÓNOMA. Després de set anys, la banda liderada per Juan Ramón...
Subir

Novetats musicals

Per Clara Ferrer Capó/ @claraferrer3

 

LOS PLANETAS: ZONA TEMPORALMENTE AUTÓNOMA. Després de set anys, la banda liderada per Juan Ramón Rodríguez Cervilla, Jota, publica nou disc: Zona temporalmente autónoma. També és el primer autoeditat pel seu segell discogràfic, El Ejército Rojo. Agradi o no, aquest grup granadí va portar a la Espanya dels anys noranta els sons indie que ja sonaven a Anglaterra amb Joy Division, això sí, amb una mescla excepcional de les entranyes andaluses flamenques. És un àlbum llarg –catorze cançons– amb regals com “Seguiriya de los 107 faunos” o “Porque me lo digas tú”. També compta amb referències a altres artistes com ara La Bien Querida (a “Espíritu Olímpico”) o Soleá Morente (a “Una cruz a cuestas”).

 

 

 

 

L.A. KINGS OF BEASTS. El cinquè àlbum d’estudi del mallorquí Luis Alberto Segura és el més important de la banda des de Heavenly Hell, publicat el 2009. “Leave it all behind”, “Wind” o “House of the wasted truth” són alguns dels tresors del disc. S’ha parlat també de “Where angels go”, segurament l’aposta més rockera del disc, i que els amants del gènere gaudiran. King of beasts sona bastant diferent al seu anterior treball, From the city to the ocean side (2015), ara, pot ser, més calmat i, sobretot, més pop comercial i, en aquest sentit, més obert a la diversitat.

 

 

 

 

THE DRUMS. ABYSMAL THOUGHTS. Jonny Pierce i Jacob Graham s’han apropiat de la filosofia de la moral de Nietzsche per donar títol al quart àlbum d’estudi de la banda estatunidenca. El nou treball discogràfic, publicat a l’estiu sota el segell Anti- està, com totes les lletres de The Drums, ple d’ombres tenebroses, però també de rajos de llum radiants sobre què significa estar (des)enamorat. Pierce ja va comentar sobre aquest nou disc que la felicitat li era quelcom confús i efímer, “l’únic que roman són els pensaments tenebrosos”. Tal i com anuncia el primer tema de l’àlbum, “Mirror”, Abysmal Thoughts tracta de la valentia de mirar-se a un mateix i demanar-se: Who are you?

 

 

 

 

ARCADE FIRE. EVERYTHING NOW. Tretze anys han passat des que Arcade Fire va aixecar a tot el món amb “Wake Up”, cançó que, paradoxalment, s’incloïa a l’àlbum Funeral. Ara, en el tema que dona nom al disc, Win Butler canta, i també fa una crida, aquest cop a la societat de la immediatesa i del renou informatiu: “Every inch of space in your head / is filled up with the things that you read” (Cada centímetre d’espai del teu cap/és ple de les coses que llegeixes). “Creature Comfort”, “Electric Blue”, “Good God Damm” són els millors regals que fan als seus seguidors que, de ben segur, en la seva majoria, aplaudiran aquest disc per la seva lleugeresa no exempta de significat, després del massa intens Reflektor (2015).

 

No hi ha comentaris

Publicar un comentario