La nova companyia catalana Hotel Col·lectiu Escènic es presenta en societat a la sala Hiroshima amb dues peces breus, dirigides per Marie Gyselbrecht i Quim Bigas.
Subir

Neix la companyia Hotel Col·lectiu Escènic

Hotel Col·lectiu Escènic és una nova i jove companyia catalana que neix amb la voluntat de construïr cruïlles que permetin habitar l’imaginari i el món d’altres artistes. Per fer-ho, convida artistes de disciplines escèniques a crear i a dirigir-los. La formació estrenarà entre els dies 15 i 17 de juny dues peces breu a la Sala HiroshimaHabitació 13 Habitació5,89 A.

 

Que hi trobarem en aquestes habitacions? La primera, Habitació 13 – Taverne, creada i dirigida per Marie Gyselbrecht, fidel col·laboradora i probablement la cara més reconeixible de l’elenc de Peeping Tom, proposa una atmosfera de dol, carregada de teatralitat i misteri. La segona peça, Habitació 5,89 A- Cap Ací, creada i dirigida per Quim Bigas, és una invitació a respensar la presència del cos com a objecte volumètric i vector de força en un espai determinat. Fidel a la seva investigació sobre la relació entre palabra i moviment, subratlla la definició mateixa de “direcció” com espai entre l’acció i la no acció.

 

Els membres d’Hotel es van formar i graduar junts en dansa contemporània a l’Institut del Teatre el 2005. Des de llavors han compartit moltes experiències artístiques, feina, mestres i altres col·legues que els han ajudat a créixer al llarg de 13 anys d’ofici. Han treballat en diferents disciplines escèniques i, a part de ballar, ensenyen, assisteixen directors i han cultivat l’interès per diferents disciplines artístiques i d’humanitats. Amb aquest bagatge, ara es volen transformar en el personal d’un hotel sense parets ni sostre on volen crear plegades i allotjar creadors de diferents disciplines escèniques. Hotel Col·lectiu Escènic són Inma Asensio, Clàudia Brufau, Laia Duran, Rober Gómez, Anna Hierro, Èlia López i Lorena Nogal.

No hi ha comentaris

Publicar un comentario