Per Clara Ferrer Capó/ @claraferrer3   Bon Iver. For Emma, Forever Ago. Justin Vernon no necessita floritures. Amb la seva...
Subir

Música de gener

 

Per Clara Ferrer Capó/ @claraferrer3

 

Bon Iver. For Emma, Forever Ago. Justin Vernon no necessita floritures. Amb la seva veu i una guitarra commou, no cal res més. Farà deu anys que Vernon va debutar com a Bon Iver amb el seu primer àlbum: For Emma, Forever Ago. La seva música, precisament, té aquella misticitat, una solitud que cala als ossos; les seves lletres són per a consumir a foc lent. Per celebrar aquell naixement, Vernon ressuscitarà el seu primer treball amb una reedició especial.

 

Zulu Zulu. Qui ha dit que la música africana només la poden fer (i ben feta), els africans? Zulu Zulu són tres mallorquins que, a través d’onomatopeies i psicodèlia, fan ballar i gaudir. La bellesa dels sons i les melodies que proposen, amb una barreja de pop, són la combinació perfecta d’un trio que augura un bon futur. Defensa Zebra és el seu debut i primer àlbum. Un disc que parla de la no tan llunyana Kènia o del majestuós Kilimanjaro.

 

Grizzly Bear: Painted Ruins. El quartet d’Ed Droste torna, després de cinc anys de silenci musical, a delectar els seus seguidors amb nou material: Painted Ruins. S’ha fet esperar, però no decep. El grup de Brooklyn no ha canviat la seva marca i, en aquest cinquè disc, segueix fidel al seu ADN. Aquí s’hi troben noves joies com Cut-Out o Mourning Sound, la primera cançó que varen compartir a les xarxes i que ja compta amb prop de vuit milions de reproduccions.

 

Beach House: B-Sides and Rarities. Quan el duo de Baltimore, la banda de dream pop, va anunciar que gravarien aquest disc, que podria traduir-se com Cares B i rareses, algú a Twitter va dir: per què? Si la seva cara A sona com la B: gens comercial. La melancolia troba el seu punt àlgid en aquest disc de “rareses” i s’hi recuperen i renoven cançons d’altres treballs: hi ha dues cançons inèdites, remix i, fins i tot, una versió del single de Queen Play The Game.

No hi ha comentaris

Publicar un comentario