L’Altre Festival és el primer festival d’arts escèniques i salut mental. Propostes artístiques creades i/o protagonitzades per persones amb un trastorn mental i aquelles obres que reflexionen sobre la salut mental.
Subir

Moveo i Mark Lockyer protagonistes de L’Altre Festival

L’Altre Festivalés el primer festival d’arts escèniques i salut mental. El festival dona visibilitat a aquelles propostes artístiques creades i/o protagonitzades per persones amb un trastorn mental i a aquelles obres que reflexionen sobre la salut mental.

 

Amb un programa seleccionat minuciosament, que inclou un tast d’espectacles en procés de creació, un laboratori escènic de la Cia. Moveo, una producció pròpia amb la Cia. LaMent, la representació de l’exitosa “Living with the lights on” de Mark Lockyer i fins a 25 companyies, l’Altre Festival vol trencar prejudicis, estigmes i etiquetes i apropar el trastorn mental a la societat -encara plena de tabús- des d’una vessant positiva i integradora.

 

S’ha demostrat que les arts escèniques són una eina fonamental en el procés de recuperació i normalització de la vida d’aquelles persones que pateixen una malaltia mental. El teatre, la dansa, la música, el circ o la poesia fan que puguin tenir un punt de trobada, un lloc d’intercanvi, creació i participació.

 

El públic objectiu de L’Altre Festival, però, no són només les persones amb trastorns i els seus amics i familiars (ja conscienciats i sensibilitzats) sinó també tota la ciutadania en general. Perquè a l’Altre Festival els protagonistes són ells, persones amb malalties mentals, i el públic pot ampliar la mirada: acostar-se, escoltar i reflexionar sense prejudicis sobre un col·lectiu sovint invisibilitzat.

 

Un altre detall a destacar és la voluntat descentralitzadora del festival que des dels seus inicis ha volgut estendre el projecte al territori i ha comptat amb el Kursaal de Manresa com a una de les seves seus principals.

 

Amb aquesta 4a edició es consolida un festival que va néixer a Barcelona l’any 2015 i que en la seva passada edició va atreure a més de 3.500 persones de públic.

 

L’Altre Festival té tres línies de programació diferenciades: la programació de companyies amateurs, la programació de companyies professionals i el foment de les produccions pròpies.

Al Teatre Kurssal de Manresa i a la Fabra i Coats.

No hi ha comentaris

Publicar un comentario