Del 8 al 10 de novembre se celebra la vuitena edició de MIRA. Digital Arts Festival, el festival barceloní d'arts digitals
Subir

MIRA, comença el festival d’arts digitals de Barcelona

Del 8 al 10 de novembre se celebra la vuitena edició de MIRA. Digital Arts Festival, el festival barceloní d’arts digitals, a Fabra i Coats – Fàbrica de Creació, amb més de 50 activitats dedicades a les arts digitals.

 

L’escenari principal de MIRA 2018 comptarà amb l’únic concert a Espanya de la mítica banda alemanya Tangerine Dream -que presentarà el seu nou treball, amb visuals de Patrick Dunn i de la banda britànica de post-rock dels 90 Seefeel, amb visuals de Dan Conway; la presentació de l’àlbum de debut de The Bug i la cantant Miss Xarxa; el nou show en directe de Christoph De Babalon, amb visuals de Marta Verd, i el retorn de la mítica banda de new age El Somni d’Hyparco, amb un xou exclusiu per MIRA 2018, amb visuals d’Alba G. Corral.

 

Els sons més contemporanis aniran de la mà dels ritmes urbans de Gaika, de la posada en escena performàtica de Yves Tumor, de la somiadora Aïsha Devi i el showcase per celebrar el 10 aniversari del segell PA amb el món estrany i al·lucinant de Amnesia Scanner , que presentarà un nou show audiovisual amb un intèrpret de veu inhumana gràcies a la Intel·ligència Artificial, MESH i Eartheater -tots presentant nou àlbum- i l’australiana Carla Dal Forno i la francesa Coucou Chloe són dues de les noves promeses d’aquesta edició.

 

El festival comptarà amb escenari 3D, dedicat al so multidireccional i a la tecnologia auditiva immersiva, que acollirà el directe de dues bandes que barregen instruments clàssics i electrònics, el grup de belgrad Tapen i el productor alemany Wolf Müller amb Niklas Wandt, el directe amb sintetitzadors modulars d’Alessandro Adriani, les sessions de DJ de DJ Stringray o Josey Rebelle, i la instal·lació sonora de Julien Bayle, entre molts altres artistes. Nicolas Jaar i la ballarina Stéphanie Janaina presenten l’avant-premiere del seu nou projecte, un xou de tres hores totalment improvisades en so 3D.

 

L’escenari 360º del festival, instal·lat al pati de Fabra i Coats, comptarà amb l’estrena mundial en format dom del xou audiovisual Antarctic Takt de Dasha Rush i Stanislav Glaszov; quatre peces de videoart en format 360º, “Extraordinary Alien” de Fatima Al Qadiri, amb visuals de l’estudi Transforma, “Eye of the Dream” de David O’Reilly, “Contemporary Hardcore” de Konx-om-Pax i “Spectrum of the coral “de Fragmatista; un workshop sobre com crear experiències immersives a dom 360º, i una classe magistral gratuïta sobre narratives visuals en format fulldome. MIRA Dome by adidas Originals està coproduït per Eyesberg amb el suport de SMODE.

 

 

Com a novetat, MIRA 2018 comissaria l’exposició “IN THE SEARCH FOR (modern) PLEASURE”, una mostra que explora el plaer com a mitjà d’expressió artística i la seva relació amb el món digital. L’exposició, que s’inaugura el 8 de novembre a Fabra i Coats – Centre d’Art Contemporani de Barcelona, ​​comptarà amb peces -algunes creades per a l’ocasió- d’artistes com Brooke Candy, Filip Custic, Carlos Sáez, Clara Tolan, Mare de Déu (Maria Forqué) i Esmay Wagemans, entre molts altres.

 

MIRA 2018 comissaria dues instal·lacions artístiques immersives de gran format creades exclusivament per a ser exposades en dues sales de la Fabra i Coats: IMAGINARY LIMIT, de l’estudi del prestigiós artista contemporani Nick Verstand, en col·laboració amb el tecnòleg especialista en so i cofundador de 4DSOUND Salvador Breed, investiga la relació amb l’espai a través de la percepció de la llum i el so, i Licht, mehr Licht !, de l’artista new media Guillaume Marmin convida l’espectador a experienciar el moment abans de morir gràcies al moviment de les llums disposades en forma de túnel.

No hi ha comentaris

Publicar un comentario