#8M en primera persona Cal celebrar, en el sector cultural, la visibilització de temes de gènere relatius a la desigualtat...
Pujar

Maria Thorson. Productora i distribuïdora d’arts escèniques

#8M en primera persona


Cal celebrar, en el sector cultural, la visibilització de temes de gènere relatius a la desigualtat i l’assetjament que afecten les dones gràcies a una pila d’iniciatives a nivell mundial. Al nostre país, això s’ha canalitzat en bona mesura a través dels col·lectius Dones i cultura o Dona’m escena a Catalunya o La Caja de Pandora a nivell nacional. Aquests col·lectius han interpel·lat, penso, de manera efectiva els representants culturals perquè comencin a fer alguna cosa. És una molt bona notícia que el tema de la dona estigui a les agendes d’aquests centres i institucions. Pot ser un punt d’inflexió important per avançar cap a la igualtat.

 

Tot i així cal seguir reclamant i denunciant: tocarà fer-ho durant molts anys. Encara estem lluny d’aconseguir una societat equilibrada i paritària, no només en la cultura, sinó en tots els altres àmbits. A banda de la mobilització de les dones, l’eina primordial de canvi és l’educació.  Malgrat que es pugui avançar poc a poc cap a una societat més igualitària a través de la implantació de noves polítiques i quotes, no serà fins que la majoria de la població cregui genuïnament en la igualtat entre homes i dones que aquesta s’assolirà plenament. En aquest camí, el paper de la cultura serà imprescindible.

No hi ha comentaris

Publiqueu un comentari aquí