La Sala Beckett inicia nova temporada
Subir

Les 7 propostes que has de veure a la Sala Beckett

Per Rubén Garcia / @rugarciae

 

La Sala Beckett inicia una nova temporada en la qual podrem gaudir de 2 cicles temàtics que ens proposen una sèrie de reflexions al voltant de temes com la por i la seva incidència en la societat actual o la fina línia que separa realitat i ficció a l’era digital. Entre les noves apostes de la sala del Poblenou hi haurà 4 produccions pròpies, 3 coproduccions i una nova línia de teatre familiar. Quines propostes i companyies podreu veure? Us animem a donar un cop d’ull a la programació completa. Nosaltres, de moment, ens hem apuntat aquestes 7 cites a l’agenda.

 

Una lluita constant, Carlota Subirós i la Ruta 40
Del 14 de novembre al 8 de desembre | Sala de baix
L’obra ve avalada per un gran tàndem: la directora Carlota Subirós amb la companyia La Ruta 40 (responsables d’èxits teatrals com ‘El llarg dinar de Nadal’). En aquest cas ens proposen una reflexió sobre els moviments socials, impulsius i espontanis que s’han reproduït al llarg de la història en importants contextos com el maig del 68, el 15M o l’1-O.

 

El chico de la última fila, de Juan Mayorga
Del 23 de gener al 3 de març | Sala de baix

Aquest èxit de Juan Mayorga, que ja s’ha pogut veure a l’escena madrilenya o en una aclamada versió a la gran pantalla, arriba per primer cop a Barcelona i en català. Una obra que ens explica la història d’un professor i discret alumne que destaca per sobre de la resta per les seves redaccions. Entre ells s’estableix una particular relació plena de contradiccions i conflictes… Fa bona pinta oi? A escena hi veuràs al David Bagés, Míriam Iscla o Sergi López, entre altres.

 

Andrea pixelada, de Cristina Clemente
Del 13 de març al 14 d’abril | Sala de baix

Cristina Clemente presenta la història de l’Andrea, una exitosa youtuber de 20 anys que es dedica a parlar de llibres. L’obra, que forma part del cicle Res no és mentida. Joves i ficció en temps digitals, explica les 3 vides de l’Andrea: la que porta com una noia apassionada per la lectura, la vida de la youtuber que s’exhibeix a les xarxes i l’altra vida real que porta al marge de les dues anteriors.

 

Suite Toc núm 6, de Les ImpuxiblesJudith Pujol i María Velasco
Del 20 de març al 14 d’abril | Sala de dalt

Juntament amb la Ruta 40 i La Calòrica, són companyia resident de la sala. Les germanes Ariadna i Clara Peya posen l’accent en un tema que no sol tenir gaires espais de visibilitat: la simptomatologia del TOC (Trastorn Obsessiu Compulsiu). L’obra, que bascula entre el concert i l’espectacle, proposa una reflexió alterativa als discursos oficials i a les mirades hegemònica.

 

La lleugeresa i altres cançons, d’Ivan Benet i Víctor Borràs
Del 25 d’abril al 12 de maig | Sala de dalt

Ivan Benet es posa, per primer cop, al capdavant d’una direcció d’un espectacle. Basada en l’obra de filòsof Lipovestsky porta a escena la història d’una noia que, tancada en ella mateixa, trobarà el seu alleujament en la música. La proposta interpretada per Aída Oset està a mig camí entre el monòleg, el musical i el cabaret.

Els ocells, de La Calòrica a partir de l’obra d’Aristòfanes
Del 2 al 26 de maig | Sala de baix

Els calòrics proposen una sàtira política, després de portar a escena el món dels emprenedors la companyia aposta per representar una de les primeres comèdies que va qüestionar la democràcia. Una proposta amb molt d’humor negre inspirada en la peça ‘Los pájaros‘ de Aristòfenes que servirà per reflexionar sobre temes com el populisme o la postveritat.

 

La marca preferida de las hermanas Clausman, de Victoria Szpunberg
Del 5 al 16 de juny | Sala de baix

La dramaturga resident de la sala recupera aquesta obra estrenada al 2010 al Tantarantana. Una obra, amb tocs biogràfics, que reflexiona sobre temes com la memòria històrica o l’exili a partir d’un joc que emprenen dues germanes adolescents: representar la vida dels seus pares, dos argentines exiliades.

No hi ha comentaris

Publicar un comentario