Els ritmes urbans i indies s’agafaran de la mà amb una naturalitat poc vista habitualment a la quarta edició del Festival Cara B.
Pujar

L’eclecticisme del carrer

Per Sergio del Amo/ @delamista

 

Per mèrits propis, el festival Cara B s’ha convertit en un dels esdeveniments amb més projecció, no només de Barcelona, sinó també de l’estat Espanyol. El fet que es faci a un espai tan singular (i desconegut encara a aquestes alçades per molts autòctons) com la Fabra i Coats del barri de Sant Andreu, i la seva eclèctica programació fan d’aquest aparador musical un dels més interessants de l’hivern a la nostra ciutat. Enguany, en la quarta edició, que tindrà lloc els dies 16 i 17 de febrer, els ritmes urbans i indies s’agafaran de la mà amb una naturalitat poc vista habitualment.

 

Trap, rock, pop, electrònica…

 

Sense anar més lluny, la primera jornada aglutinarà noms propis del trap (el gènere que ha despertat més interès entre el jovent en els darrers anys), el rap i la música llatina més hedonista. En el cartell destaca la presència del granadí Dellafuente, el qual és sinònim de flamenc, hip hop i reggaeton; tres en un. Però a part d’ell també brillen amb llum pròpia artistes com l’argentina Ms Nina (sí, l’actual reina del reggaeton feminista, que es va fer més que famosa amb la sintonia de l’anunci de Chicfy), els rapers canaris Locoplaya, el trapers catalans Damed Squad i el duo valencià Mueveloreina, una de les majors sorpreses dels sons urbans la passada temporada. A més, per si calguessin més al·licients, també es podrà gaudir de les sessions de la periodista Tita Desustance i un dj set d’Steve Lean, l’home que s’amaga darrere de les produccions de PXXR GVNG.

Pel que fa al segon dia, sobre l’escenari s’aniran passejant bandes més clàssiques de pop, rock y electrònica. Aquest és el cas dels garatgers Mujeres (que presentaran el seu recent nou LP, Un sentimiento importante), els sons sintètics dels sempre divertidíssims Los Ganglios i el pop d’El Último Vecino, el projecte del singular i inclassificable Gerard Alegre Dòria. Junt amb ells, el cartell l’amplien els veterans sevillans Pony Bravo, el surf-rock provinent de Costa Rica de les sempre incendiàries Las Robertas, el tropicalisme perfecte per deixar-se la pell a la pista de ball d’Esteban & Manuel i, com a colofó, per si no n’hi hagués prou, el duo Hidrogenesse recuperarà clàssics del seu repertori com “Disfraz de tigre” o “El hombre de barro”.

Com es pot comprovar, durant dos dies hi haurà de tot per a tots. Així que el millor que es pot fer, es conegui o no a la majoria dels artistes d’aquesta pròxima edició, és deixar-se portar i gaudir de les múltiples propostes que es donaran cita en aquest festival que, any rere any, gaudeix de més popularitat. Aposta segura. I més tenint en compte que el preu de les entrades està a l’abast de tothom: es pot adquirir l’abonament per als dos dies per trenta euros o les entrades per a cada una de les jornades per només vint. Parlant en plata, surt més a compte que deixar-se els calers en un sopar o inflar-se a gintònics tota la nit amb els amics. Ens veiem a Sant Andreu, segur.

 

Festival Cara B

Fabra i Coats. 16 i 17 de febrer.

No hi ha comentaris

Publiqueu un comentari aquí