El Festival de Cinema Independent de Barcelona, l’Alternativa, arriba aquest any a la 25ª edició amb un homenatge a les dones de la indústria del cinema.
Subir

L’Alternativa són elles

Per David Hinarejos

 

Dede Allen, Maya Deren, Núria Esquerra, BeateMainka-Jellinghaus, Sally Menke Nelly Quettier, Thelma Schoonmaker, Molly Malene Stensgaard, Mary Sweeney, Ana Pfaff, Diana Toucedo… no són noms que els amants del setè art reconeixin. No obstant això, totes aquestes dones estan darrere d’alguns dels muntatges més rellevants de la història del cinema. El Festival de Cinema Independent de Barcelona, l’Alternativa, que arriba aquest any a la 25ª edició, les homenatjarà a la secció Ellas cortan amb la projecció d’alguns dels seus títols: Bonnie and Clyde, Meshes of the afternoon, A la ciutat de Sylvia, Stroszek, Reservoir dogs, Beau travail, Raging bull, Dancer in the dark, Lost highway o Trinta lumes.

 

A més, al voltant d’aquesta iniciativa hi haurà un extens programa de trobades i taules rodones amb algunes de les dones esmentades, una selecció de curts del col·lectiu Dostopos (Ana Pfaff i Ariadna Ribas) i una masterclass amb Molly Malene Stensgaard (muntadora de Lars von Trier). L’Alternativa, des del seu naixement, ha apostat per oferir una finestra al sector audiovisual des de la independència creativa de l’autor, la diversitat, la innovació, la llibertat, el compromís i la reflexió. Més enllà de la secció citada anteriorment, el festival té dues seccions competitives de llargmetratges i Curtmetratges, i diversos apartats com a l’Alternativa Paral·leles que presenta homenatges, estrenes, obres de cinematografies poc conegudes i de nous creadors; Panorama, amb cinema nacional i programa familiar; o l’Alternativa Hall que ofereix hores de programació gratuïta i diversa. Aquest any també es dedicarà un espai al realitzador belga Boris Lehman i a la seva immensa filmografia de gairebé 400 pel·lícules. La seu central serà de nou el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB), juntament amb la Filmoteca de Catalunya, a les quals se sumen el cinema Zumzeig i l’espai NOOK. El festival també comptarà amb la plataforma digital de vídeo a la carta Filmin, en la qual es podrà veure una selecció dels films d’aquesta edició.

 

Podeu consultar tota la programació i activitats a alternativa.cccb.org

 

No hi ha comentaris

Publicar un comentario