La Nit dels Museus es proposa fer de la cultura quelcom més democràtic i més proper.
Subir

La nit i l’art, còmplices primaverals

Per Neus Molina/ @NeusMolina

 

Fa tretze anys els museus europeus van posar en marxa una estratègia de màrqueting que en aquell moment sonava esbojarrada i innovadora: obrir els museus a la nit, de les 7 de la tarda a la 1 de la matinada. Des de llavors fins ara 4000 museus d’Europa obren cada 20 de maig per mostrar als visitants encuriosits les seves col·leccions de manera gratuïta i amb la nit primaveral com a còmplice. Enguany Barcelona hi torna, serà la matinada del 19 al 20 de maig, i proposa descobrir les col·leccions permanents i temporals a sales il·luminades, sentir un concert o veure una performance. La Nit dels Museus, a més a més, es proposa fer de la cultura quelcom més democràtic i més proper. Així, si el MACBA està colonitzat per turistes i skaters de dia, es reconverteix en territori de concerts i de veïns de nit.

 

La novetat d’aquest 2018, com comença a ser la tònica habitual dins les programacions culturals públiques de la ciutat de Barcelona, serà descobrir què es cuina dins les Fàbriques de Creació. Les Fàbriques de Creació són equipaments de suport als processos de creació artística que faciliten als creadors les condicions per desenvolupar projectes artístics i l’acompanyament per fer-ho possible. En son un bon exemple la Central del Circ, la Fabra i Coats o la Nau Ivanow. Del port de Barcelona al Tibidabo i del Besòs al Llobregat. Sis rutes i més de vuitanta centres de Barcelona, Badalona, Cornellà, Esplugues, l’Hospitalet, Sant Adrià, Santa Coloma i Sant Joan Despí formen part d’aquesta nit dedicada a l’art.

 

La Nit dels Museus creix i suma còmplices: aquest any s’hi afegeixen el Baluard del Migdia, l’Espai Bombers, La Torre de la Creu de Sant Joan Despí i, des de l’espai virtual, la Col·lecció filatèlica Ramon Marull. I l’Espai Fotogràfic Centelles, que s’hi reincorpora. Des de la Fabra i Coats de Sant Andreu fins al CaixaForum de Montjuic. La nit és de tots. L’art també.

No hi ha comentaris

Publicar un comentario