La Mostra tanca amb 23.000 espectadors, 100 funcions i 740 inscrits. Bones xifres, bones sensacions i amb ganes d’arrodonir-ho l’edició vinent que serà d’aniversari.
Subir

La Mostra d’Igualada guanya el pols a la pluja

Per Judit Porta/ @enessencia

 

A Igualada la pluja no sap ploure, però La Mostra porta 29 edicions i esquiva amb drestesa cada gota. Tots els espectacles programats, més de 100 funcions, s’han vist malgrat el núvols han deixat aigua tres dels quatre dies d’espectacles de teatre infantil i juvenil. La Mostra venç el temps i es fa forta. No únicament per dissenyar amb eficiència plans b sinó perquè creix en nombre de programadors espanyols i internacionals. I això és bo, perquè La Mostra és referent de les arts escèniques en el seu àmbit, a Catalunya, però s’esforça en ser-ho més enllà i més enllà dels mercats francès i italià que ja en coneixen les seves qualitats.

 

L’espectacle inaugural,  Diario di un brutto anatroccolo de la Factory Compagnia Transadriatica, una meravella. Fantàstica acollida de Flou Papagayo de Mumusic Circus, resultat de la primera aliança entre La Mostra d’Igualada i Fira Tàrrega; colpidora Bombers de Mise en Lumière/Barna-Bé, i així podríem seguir fins al final dels caràcters que m’han donat per aquest article. És el que deia Pep Farrés, director artístic de La Mostra d’Igualada: “m’agrada que el teatre per a joves no sigui ingerit com un menú infantil, ràpid i sense aportar-nos res, sinó que sigui assaborit (…) i que perduri molt temps dins nostre”.

 

“Fa quatre anys que l’equip de La Mostra aposta pels joves, aquest públic desatès i oblidat també culturalment” m’explica Farrés. Espectadors que -i ho he viscut en passis escolars-,  abans de l’inici de l’obra semblen gremlins desfermats, però que un cop s’apaguen els llums de sala es fa el silenci, atents i reaccionant a allò que veuen i senten.Ara cal fer un pas més i que els equipaments apostin per obres per a un públic que ha deixat de ser infantil”, diu Farrés.

 

La Mostra tanca amb 23.000 espectadors, 100 funcions i 740 inscrits. Bones xifres, bones sensacions i amb ganes d’arrodonir-ho l’edició vinent que serà d’aniversari. 30 anys de La Mostra. A Igualada la pluja no ha après a ploure, però La Mostra ha après perfectament com esquivar-la: amb programació de qualitat.

No hi ha comentaris

Publicar un comentario