El proper 12 d’abril s’estrena a la Sala Atrium Hàbitat (doble penetració), l’obra guanyadora de la Beca DespertaLab 2018, que és un toc d’alerta sobre la realitat que vivim.
Subir

La casa dels likes

Per Albert Martí /@AlbertMarti_

 

Som el que exhibim? Exhibim per existir?

 

Aquesta és la premissa d’una llar que potser no ho és tant. El proper 12 d’abril s’estrena a la Sala Atrium Hàbitat (doble penetració), l’obra guanyadora de la Beca DespertaLab 2018, que és un toc d’alerta sobre la realitat que vivim.

 

Aquest  suport a la creació, que entreguen conjuntament la Nau Ivanow i la Sala Atrium, ha ajudat a vestir el que va començar com el treball final de carrera del seu director, Roger Torns. Per fer-ho, va reunir un seguit d’actors i creadors per elaborar una peça textual en col·lectiu a partir de l’escriptura automàtica a contrarellotge, que provoca un cert estat d’estrès, d’adrenalina i descontrol, amb un objectiu: “volia que sortissin coses íntimes i inconscients que no sortirien des d’un estat racional i controlador. Volia trobar el discurs i la poesia jugant, que afloressin sols a partir de la generació de material textual provocat a partir del caos, la immediatesa, el joc i la irracionalitat. Vam estar durant dos mesos fent sessions d’escriptura automàtica guiada, un cop vaig tenir prou material textual, em vaig recloure durant tot l’estiu per intentar entendre quines eren les necessitats discursives de cada participant, i a partir d’aquí es va anar construint la dramatúrgia i la seva estructura fins arribar al text resultant anomenat Hàbitat (doble penetració)”.

 

D’aquesta manera, Carla Linares, Mar Pawlovsky, Laura Daza, Maria Hernàndez, Pablo

Macho, Jaume Viñas i el mateix Roger Torns han dibuixat les vides d’un artista, un youtuber, una escriptora, un adolescent fanàtic i molt més; en una sola nit. Una única nit, en un espai i tot per fer. Aquests caràcters, als que donen vida actors i actrius molt joves, s’emmarquen dins l’univers de les xarxes socials, d’aquest món que es mou entre allò real i el que no ho és, un món que demana a crits ser escoltar i ser estimat.

 

I, atenció, crida als millennials (o com es digui la generació que no pot desconnectar ni un minut de mòbils): durant la funció el públic podrà gravar, fer fotos i penjar fragments de l’obra en directe. A més, podrà interactuar amb cada personatge als diferents perfils d’Instagram on aquests pengen contingut ficcionat del seu dia a dia. Ara, val la pena estar ben atent des de les butaques de l’Atrium al que passa en escena durant una hora i mitja… no us en penedireu!

 

HÀBITAT (DOBLE PENETRACIÓ)

Obra guanyadora del Cicle de creació escènica DespertaLab 2018

Sala Atrium

No hi ha comentaris

Publicar un comentario