IF Barcelona - Biennal de teatre visual i de figures se centra enguany en la recerca i el suport a la producció de teatre visual, d'objectes i titelles explorant les figures del cos i la seva versatilitat escènica.
Subir

IF Barcelona 2018 proposa investigar sobre el cos com a objecte escènic

Després d’un bienni (2016-2017) centrat en les dramatúrgies de l’objecte, la tercera Biennal de teatre visual i de figures IF Barcelona, que tindrà lloc entre el 9 i el 24 de novembre, explora la potencialitat de les figures del cos i la seva versatilitat com a objecte escènic ultrapassant els patrons habituals i convencionals de la realitat corporal. Per fer-ho, proposa anar a l’arrel: el moment en què el cos humà esdevé un símbol i, per tant, presentat en directe o a través d’un model figuratiu, espectacle.

 

Com cada any parell en les biennals d’IF Barcelona, aquesta edició del festival va més enllà de la programació d’espectacles i es concentra en la recerca i el suport a la producció de teatre visual, d’objectes i titelles. En aquesta línia, aquest novembre es mostraran els processos de creació dels artistes Andrea Cruz, Carine Gualdaroni, Mikano Seki, Pietro Marullo i Pep Aymerich. Així com també s’ha organitzat, juntament amb l’Institut del Teatre un simposi internacional un estudi del sector impulsat per l’ICEC en col·laboració amb UNIMA Catalunya (Unió Internacional de la Marioneta).

 

Aquesta edició compta amb la programació de dos espectacles. Per una banda, el 9 i 10 de novembre es podrà veure a la Sala Hiroshima l’actuació de Federica Porello – Les Chasseurs Cueilleurs amb el seu We Wood, projecte en residència a IF Barcelona 2016-2017 en col·laboració amb la Sala Hiroshima. El 9 de novembre el Molí Fondo de Sant Joan les Fonts presentarà l’espectacle Lumímic de Besllum i Octavi Rumbau en el marc de Lluèrnia, festival del foc i de la llum d’Olot.

 

Les activitats i espectacles d’IF Barcelona tindran lloc enguany en diversos espais de la ciutat de Barcelona com l’Institut del Teatre, el Centre d’Arts Santa Mònica, la Sala Hiroshima i a altres ciutats de Catalunya com Sabadel (L’Estruch – Fàbrica de Creació de les Arts en Viu) i Olot (Molí Fondo de Sant Joan les Fonts).

 

Des de la seva creació, IF Barcelona treballa per posar el teatre visual, de figures i titelles en la centralitat cultural que avui en dia ocupa arreu del món. Aquest sector constitueix una de les àrees més importants pel que fa a creativitat i projecció internacional de les arts escèniques a Catalunya. Aixi i tot, encara manca el reconeixement explícit d’aquesta riquesa cultural. Per això, les línies mestres de l’IF Barcelona tenen l’objectiu de potenciar la creativitat del sector, consolidar les seves bases actuals i projectar-les internacionalment.

 

Entre els dies 16 i 17 de novembre Arts Santa Mònica acollirà la presentació dels projectes en residència que es podran veure durant el bienni 2018-2019. També es presentaran el 23 de novembre a L’Estruch de Sabadell, on es podran veure fins al 24 de novembre.

 

Els projectes en residència per aquest bienni 2018-2019 de l’IF Barcelona són cinc en total. Andrea Cruz presentarà Las Hermanas Verán, on treballa el moviment a partir de la fotografia, coreografies estàtiques i jocs de performance. Carine Gualdaroni, directora de la companyia Juste Après, proposa Corpus, un projecte dramatúrgic sobre la multiplicació dels cossos. També es podrà veure Human Form II – Puppets de la coreògrafa i ballarina Minako Seki, un estudi de les potencialitats del desdoblament corporal amb titelles a escala real. I finalment, les propostes artístiques de Pep Aymerich, que prenen la presència del cos com a punt de referència, i el treball de Pietro Marullo que amb HIVE revisa el concepte i la imatge bíblica de la Sagrada Família.

No hi ha comentaris

Publicar un comentario