Durant una setmana, del 3 a l’11 d’abril, "els joves talents musicals" es troben l’Auditori.
Subir

Festival Emergents. El talent més jove, a l’Auditori

Per Mònica Pagès/ @monicapages

 

Durant una setmana, del 3 a l’11 d’abril, “els joves talents es troben l’Auditori”, tal com diu el lema de la 2a edició de l’Emergents Barcelona Music Festival, que aglutina una vintena de músics que s’han destacat amb premis i distincions nacionals i internacionals abans d’arribar al llindar dels trenta.

Arrenquem el dimarts dia 3 a la Sala Pau Casals amb la Jove Orquestra Nacional de Catalunya, que ha convidat el guanyador del Concurs Internacional de Música Maria Canals 2016, el japonès Hiroo Sato, a tocar el Concert per a piano i orquestra op. 20 de Scriabin. El 4 d’abril, és el torn de la música antiga amb la commemoració del 4t centenari del naixement del compositor montserratí Joan Cererols, del que podrem sentir la Missa pro defunctis i la Missa de Batalla a càrrec de la Jove Capella Reial de Catalunya, el planter que impulsa el Centre Internacional de Música Antiga del prestigiós Jordi Savall.

 

Cordes, trompetes i sopranos

El dijous 5 d’abril és el torn dels quartets de corda, i l’escenari de la Sala Oriol Martorell acollirà tres concerts (19, 20 i 21 h): el del parisenc Quatuor Hanson, amb obres de Webern i Brahms; els catalans i premi Carl Nielsen Cosmos Quartet, també amb Webern i Brahms; i el premiat pel Lincoln Center, entre d’altres, Calidore String Quartet, que han inclòs l’obra de Caroline Shaw First Essay. El divendres 6 d’abril, en aquest mateix escenari, el programa ECHO Rising Stars, promogut per les principals sales de concerts europees, ens portarà la soprano Nora Fischer, el trompetista Tamás Pálfalvi i la viola Ellen Nisbeth, que oferiran obres dels segles XX i XXI.

 

Les principals formacions de la casa, l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya i la Banda Municipal de Barcelona, acolliran diversos debuts de solistes, com el del violoncel·lista de disset anys Sheku Kanneh-Mason, guanyador de la BBC Young Musicians Competition 2016; la clarinetista Ona Cardona, que es va descobrir en un Primer Palau, i el premiat al concurs Händel 2015, el baríton Joan Ramon Olivé, que estaran amb l’OBC el 7 d’abril. L’endemà, 8 d’abril, tindrem el pianista Rémi Geniet, el músic més jove amb premi de la Bonn International Competition, que també comptarà amb la direcció d’Eduardo Portal. Pel que fa a la Banda, també el dia 8, s’ha convidat a l’oboista Olivier Stankiewicz, membre de la Simfònica de Londres amb només vint-i-cinc anys, i al trompista asturià Jorge Monte de Fez, que actualment és solista de l’orquestra de La Scala de Milà.

 

Talent local i jazz

El dilluns 9 d’abril, l’entitat Joventuts Musicals de Catalunya ofereix també a la sala Oriol Martorell una tria del talent més destacat del nostre país, amb la violista Agnès Mauri, Premi Primer Palau que interpretarà obres del compositor vigatà Miquel Oliu (Premi Reina Sofia 2015), com també farà més tard el pianista Albert Cano, premi Ricard Viñes de Lleida. El tercer i últim concert del dia serà el del quartet de saxos Kebyart Ensemble, premi Primer Palau 2016.

L’últim dia d’aquest festival Emergents, el dimecres 11 d’abril, acabarà a la Sala Tete Montoliu amb l’ESMUC Ensemble, el conjunt instrumental de l’Escola Superior de Música de Catalunya, que interpretarà la Persephassa per a sis percussionistes de Iannis Xenakis, i oferirà una sessió guiada de free jazz amb la percussionista Núria Andorrà.

 

Emergents Barcelona Music Festival

El cicle posa en valor el nou talent d’aquí i d’arreu.  Des de la música de cambra fins a la música

simfònica i el jazz.

 

L’Auditori

Del 3 a l’11 d’abril

No hi ha comentaris

Publicar un comentario