Per Neus Molina / @NeusMolina Agon! La competició a l’antiga Grècia. Guerres, vaixells, Ítaca, éssers mitològics i un tema comú:...
Subir

Exposicions imprescindibles

Per Neus Molina / @NeusMolina

Agon! La competició a l’antiga Grècia. Guerres, vaixells, Ítaca, éssers mitològics i un tema comú: la competitivitat. La competició va estar present en múltiples facetes de l’antiga Grècia, des dels atletes fi ns els fi lòsofs, polítics o artistes. Aquesta exposició proposa una comprensió d’aquest esperit competitiu a través d’una selecció de tresors de l’espectacular col·lecció del British Museum. La rivalitat i la competició poden ser vistes com emocions negatives, però també poden tenir un sentit positiu, unifi cador i creador d’una cultura pròspera. Hi estiguem o no d’acord, com diria Plató, “la primera victòria i la més important és la que hom obté de si mateix”. Doncs això.

CaixaForum Barcelona. Del 23 de novembre al 18 de febrer de 2018. 

 

20 Red Lights. Quan un cartell publicitari t’incita al consum: gomet vermell. Quan una grua construeix un gratacels per fer ofi cines on hi havia cases baixes i vida al carrer: gomet vermell. Prenent com a títol una frase de Far Away Eyes , la cançó de The Rolling Stones, Max de Esteban investiga críticament les arquitectures del capitalisme fi nancer que simbolitzen la supremacia d’un sistema econòmic que executa la seva enorme infl uència social sense adonarnos-en. Marquem-ho en vermell, doncs.

La Virreina. Fins el 2 de febrer.

 

Després de la fi del món. Què passarà quan s’acabi el món? Què en quedarà del no-món? Els llimbs dels humans i els seus diàlegs amb els no-humans. El CCCB fa de l’ecologisme un fet polític. La terra s’ha convertit en un espai insondable, en el planeta Antropocè després de dos segles d’intervenció de l’home en els sistemes naturals. Qui contamina? Què contamina? La teva petjada ecològica ja no s’esborra… quant contamina el teu apreciat Internet? Abstenir-se conspiranoics.

CCCB. Fins el 26 d’abril.

 

Raval #KM0. Les llums de Nadal poden anar, si ens ho proposem, molt més enllà dels arbrets i els Pares Noels. Dit i fet. El projecte #RavalKm0 il·lumina els carrers d’un dels barris amb més ànima de la ciutat de Barcelona mitjançant fotografies convertides en arcs lumínics. Trenta-cinc veïns i comerciants han estat els models de la fotògrafa Laia Albert: imatges de diferents escenes que mostren els vincles entre persones que viuen, treballen o tenen un comerç al barri. Les fotos es poden veure a la Galeria dels Àngels. Talent i territori socialment sostenible. Imprescindible.

Galeria dels Àngels. Fins el 28 de desembre al 5 de gener. 

No hi ha comentaris

Publicar un comentario