Del 15 al 17 de juny es podrà veure 'Encreuament a Vanuatu', un projecte comunitàri dirigit per Lali Álvarez i Jorge-Yamam Serrano
Pujar

‘Encreuaments’, un projecte d’arrel comunitària

Del 15 al 17 de juny tindrà lloc a la Sala Beckett la mostra del laboratori Encreuaments, un projecte d’arrel comunitària impulsat per la Sala Beckett conjuntament amb la Fundació Joia, entitat dedicada a serveis d’inserció en salut mental. Al llarg de la temporada, un grup de persones de la Fundació i altres ciutadans s’han unit a la dramaturga Lali Álvarez i el director Jorge-Yamam Serrano, així com a diversos agents del barri del Poblenou, per tal de dur a terme Encreuaments a Vanuatu, un projecte escènic que culmina aquesta experiència.

 

Encreuament a Vanuatu explica la història d’una comunitat de persones heterogènia que viuen i conviuen enfrontant les seves preocupacions personals i col·lectives, descobrint-se les unes a les altres i abraçant-se. Juntes faran front a la crescuda de l’aigua que amenaça el petit territori i la seva supervivència. Aquesta illa és una metàfora sobre la qual, els participants del laboratori Encreuament (impartit a la mateixa sala), han desenvolupat la creació col·lectiva de la dramatúrgia i la posada en escena, que conté moltes de les preguntes que ens fem cada dia, paraules, música, moviment, molta diversió i molt d’amor.

 

Encreuaments té com a objectiu generar vincles entre els equipaments culturals del barri i amb la ciutadania per esborrar estigmes, trencar prejudicis, i a la vegada oferir eines artístiques per tal de donar veu a un col·lectiu moltes vegades invisibilitzat, mal entès i discriminat: les persones amb malalties mentals. A part de la Sala Beckett i la Fundació Joia, el projecte també compta amb el suport d’ agents del Poblenou com: Can Felipa, Els Malnascuts, La Escocesa, Hangar i Districte de Sant Martí. La proposta s’emmarca en el projecte Barcelona Districte Cultural de l’Ajuntament de Barcelona, més concretament en el programa ART I PART de creació artística comunitària als barris.

 

Encreuaments a Vanuatu
Del 15 al 17/06/2018
Divendres i dissabte, 20h. Diumenge, 18h
Sala de dalt
Preu: 5€

No hi ha comentaris

Publiqueu un comentari aquí