La 29a edició de La Mostra d’Igualada aquest any reivindica descobrir el món a través de les arts escèniques, com a vehicle d’idees i motor de sorpreses i curiositat.
Subir

Els imprescindibles de la Mostra d’Igualada

Per Neus Molina/ @NeusMolina

 

Un any més els espectacles per a joves i menuts colonitzen la ciutat de l’Anoia per demostrar que aquest festival no és un menú infantil de baixa qualitat, sinó aliment saludable pel cap. Ja no volem macarrons i carn arrebossada. Nodrim els espectadors del futur.

 

Una història verdadera. Iguana Teatre (Illes Balears)

Teatre / #unahistoriavertadera

Iguana Teatre arriba des de les illes per narrar la història del Pau a través de la Berta i la Maria, des del seu naixement com a infant abandonat, passant per la recerca d’una família que l’aculli, un episodi d’abús greu, la impossibilitat d’adaptar-se a l’escola i la recerca, ben àrdua i difícil, d’una mare que resideix en un altre país. Una història de reflexió que parla del maltractament des del punt de vista de l’infant.

 


Pop Up.
Teatro delle Briciole (Itàlia)

Teatre d’objectes / #popup

Reinventant el llibre animat en format teatral, Pop Up entrellaça les microhistòries d’un nen de paper i una enigmàtica esfera: les evolucions de ritme, colors i sons de les relacions que estableixen els personatges, les seves trobades i les seves transformacions. Dues actrius/animadores donen vida i veu als dos protagonistes de paper, jugant amb l’aparició de les figures i les formes, la interacció amb els seus cossos, el moviment i la il·lusió del moviment, tot en sincronia entre les veus i les imatges.

 


Molsa.
Thomas Noone Dance (Catalunya)

Dansa / #molsa

Basat en el llibre de David Cirici, Molsa és la història de la separació i el rencontre de Janinka i el seu gos, Molsa. Una història d’amistat al bell mig d’una guerra on, després de viatges i aventures, els dos amics es tornen a trobar. L’obra evoca aquesta experiència durant quatre moments del viatge. Els gossos Molsa i Menta i altres personatges de l’obra ens contaran aquesta bonica història d’amistat.

 


Mos Maiorum (el costum dels avantpassats).

Col•lectiu Mos Maiorum (Catalunya)

Teatre documental / #mosmaiorum

Des de l’any 2000 més de 30.000 persones han mort al Mediterrani. Una allau de persones que no para de créixer i que estan suficientment desesperades per arriscar la seva vida un cop i un altre per arribar a terres europees. A través d’un dispositiu escènic Mos Maiorum parla en boca dels migrants, dels viatgers, dels policies de les duanes i dels veïns que deixen els homes i les dones quan decideixen marxar del seu país perseguint el somni d’una vida millor. L’obra també es pot veure actualment a Barcelona, a la programació Off de La Villarroel.

 


Flou Papagayo.
Mumusic Circus (Catalunya). ESTRENA ABSOLUTA

Circ / #floupapagayo

Tres caràcters sensibles i caòtics pelegrinen circularment en una pista de circ eterna i universal. Les emocions i el deliri per compartir són l’impuls d’aquest curiós viatge, on cada un d’ells aconsegueix convèncer a l’altre d’allò que ni ell mateix sap.

“T’autoritzo a enganyar-me sempre que creguis el que m’estàs dient.” això diu Flou Papagayo. Curiosa incoherència. Circ per a curiosos.

 


Esquerdes.
Hotel iocandi (Catalunya)

Circ / #esquerdes

Espectacle de circ que combina l’escala d’equilibris, els elements aeris i la música a través de tres cossos en moviment en un joc d’estira i arronsa entre el desig i la fugida. Què passa quan algú irromp en un espai per primer cop? Com ens transforma o ens consola la presència dels altres? Què hi queda de nosaltres als espais on hem viscut? Amb un llenguatge propi, entre la tragèdia i la comèdia, Hotel Iocandi situa la tècnica de circ i la música en directe al servei d’un univers farcit de preguntes sobre la fragilitat de l’ésser humà.

 

Mostra d’Igualada. Fira de teatre infantil i juvenil

La 29a edició de La Mostra d’Igualada aquest any reivindica descobrir el món a través de les arts escèniques, com a vehicle d’idees i motor de sorpreses i curiositat que ens fa créixer, imaginar, viatjar i ens planteja preguntes i dubtes.

El conjunt de la programació ofereix un cartell ric en formats, gèneres i estils, amb espectacles per a infants a partir de 3 anys, joves i públic familiar. Enguany, La Mostra d’Igualada reuneix 53 companyies i 54 espectacles en un total de 104 representacions.

 

No hi ha comentaris

Publicar un comentario