Andrea Chénier és una història d’amor apassionada ambientada en els convulsos dies del Terror, en plena Revolució Francesa. [entradilla]  ...
Subir

 El triomf de l’amor

 

Per Mònica Pagès/ @monicapages

 

El 9 de març serà un dels dies més esperats de la temporada: el Gran Teatre del Liceu rep al tenor alemany Jonas Kaufmann en la que serà la seva primera actuació en una òpera escenificada en aquest escenari. Segurament, la veu vellutada, de greus melosos i aguts irisats d’aquest cantant nascut a Munic fa quaranta-nou anys sigui de les més desitjades de l’escena internacional, amb milers de seguidors devots com els d’una estrella del rock. Kaufmann va debutar aquest rol el 2015 al Covent Garden de Londres amb aquesta mateixa producció d’Andrea Chénier d’Umberto Giordano que ara arriba a Barcelona signada pel magnífic David McVicar i amb la direcció de Pinchas Steinberg. És un paper de gran lluïment i emblemàtic de l’estil verista que agafa l’òpera italiana cap a finals del segle XIX.

 

Aquesta òpera també situa l’amor enmig d’un conflicte armat, en aquest cas en la Revolució francesa i en el període posterior del terror. Els amants, el poeta Andrea Chénier i la noble Maddalena de Coigny, tornen a ser víctimes del context polític. “La nostra morte è triomfo de l’amor!” canten abans d’anar a la guillotina. Amor i mort, cara i creu d’aquest destí tràgic i alhora sublim que ha inspirat minuts meravellosos com aquests, que en la veu de Kaufmann faran història al Liceu. Un heroi romàntic, Andrea Chénier, que també estarà interpretat per Antonello Palombi i Jorge de León, que cantaran al costat de l’aclamada soprano Sondra Radvanovsky i el baríton Carlos Álvarez. Giordano no va poder repetir mai més l’èxit que va tenir Andrea Chénier, estrenada a La Scala de Milà el 1896.

 

 

Andrea Chénier

Gran Teatre del Liceu

Del 9 al 28 de març

No hi ha comentaris

Publicar un comentario