Del 27 al 30 de setembre el festival omplirà multituds d'espais de la ciutat de Terrassa d'arts escèniques i noves dramatúrgies amb més de 30 propostes
Subir

El TNT s’inaugura convertint-se en l’epicentre de la creació contemporània

El Festival TNT, celebra enguany la seva onzena edició mantenint i refermant l’aposta per les noves dramatúrgies i el talent emergent més innovador. El TNT és un planter que s’esforça perquè els artistes de creació contemporània creixin, s’expandeixin i puguin portar les seves creacions arreu.

 

Del 27 al 30 de setembre el festival omplirà multituds d’espais de la ciutat de Terrassa d’arts escèniques i noves dramatúrgies amb més de 30 propostes, de les quals 10 són coproduccions, 12 estrenes absolutes 1 estrena a l’estat espanyol.

 

Entre aquestes propostes s’hi percep el compromís per explicar el món en què vivim amb temàtiques que van des de la crítica al món de les aparences a les xarxes socials, els ninis, les estratègies politiques, la immediatesa dels nostres dies, les identitats digitals, el porno mainstream o l’estat actual de l’educació a Espanya, entre d’altres.

 

Com a novetats de l’edició d’enguany, trobem l’expansió del TNT a altres barris de Terrassa, amb un espectacle creat a partir d’un laboratori de dones, i a poblacions de la comarca com Ullastrell i Matadepera, amb espectacles del TNT KidsTambé amb l’existència d’un itinerari TEENS dedicat al públic adolescent o amb la inlcusió per primer cop d’espectacles de música. L’objectiu? Garantír l’accés de tota la ciutadania a una oferta cultural de primer nivell.

 

L’espectacle inaugural correrà a càrrec enguany dels belgues Kiss & Cry, liderats per la coreògrafa Michele Anne de Mey i el cineasta Jaco van Dormael que estrenaran per primer cop a l’Estat Espanyol i en català Cold Blood, una microdansa de mans a l’escenari que es converteix en una pel·lícula en directe a la gran pantalla. També de fora de Catalunya arriben, entre altres, la companyia gallega i de referència a Espanya Matarile Teatro amb Circo de Pulgas o l’espectacle xilè Correo dirigit per Paula Aros Gho, sobre l’hàbit nostàlgic d’escriure’s cartes.

 

Un dels principals objectius del Festival TNT és donar suport a la creació contemporània de casa nostra i seguir apostant per la creativitat, la innovació i les noves tendències dels nostres creadors i creadores. El TNT rastreja el talent per coproduïr-lo, programar-lo i catapultar-lo a un circuit on dotar de més vida les seves peces.

 

Aquesta onzena edició compta amb 10 coproduccions, de les quals s’estrenen Pablo Gisbert (El Conde de Torrefiel) i Juan Navarro (aliat habitual de Roger Bernat o Rodrigo García), que s’uneixen per crear a El Bosque una instal·lació performativa amb presència de ninis. Joves que ni estudien ni treballen, però que alhora qüestionen els valors morals, econòmics i polítics de la nostra societat.

 

Txalo Toloza-Fernández i Laida Azkona Goñi presentaran Tierras del Sud, un projecte escènic sobre neocolonialisme i barbàrie centrat a la Patagònia Argentina.

Cristina Celada i Gloria March (El pollo campero, comidas para llevar) mostraran una investigació escènica sobre el que volem semblar a les xarxes socials i el que som en realitat a Parecer felices.

 

També és una coproducció, la nova creació de David EspinosaUna historia universal, que, fent ús de la manipulació d’objectes, l’acció coreogràfica i el teatre d’ombres farà un recorregut a través de la història de la humanitat. O Arma de construcción masiva de la companyia José y sus hermanas i Sílvia Ferrando, creadors de l’exitós “Los bancos regalan chorizos y sandwicheras” i que enguany estrenaran al TNT aquesta peça sobre l’estat de l’educació a Espanya.

 

I seguint amb la línia d’apostar pel talent més emergent, el TNT ha coproduït a Marc Villanueva Mir que presenta un joc performatiu, El candidato, on els jugadors/es-espectadors/es reflexionaran sobre el significat de la política; a Soren Evinson que estrenarà A nation is born in Me, una de les peces guanyadores de la Caravana de Tràilers de la passada edició; i a La Señorita Blanco que presentarà Una pequeña parte de este mundo, la seva creació fruit d’un laboratori de dones que va fer al barri de La Maurina de Terrassa.

El 2017 s’han mantingut en gira 22 espectacles coproduïts pel Festival TNT oferint 577 funcions a 91 ciutats de 21 països de tot el món assolint una xifra de prop de 30.000 espectadors.

No hi ha comentaris

Publicar un comentario