Un thriller poètic de La Virgueria que reflexiona sobre el complex armamentista.
Pujar

El pes del plom torna a la Sala Beckett en tres úniques funcions

Durant tres únics dies, la Sala Beckett recupera El pesdel plom, una obra escrita per Aleix Fauró i Isis Martín que es va poder veure a la Sala Beckett el 2014. L’obra, un thriller poètic que reflexiona sobre el complex armamentista, es podrà veure del 25 al 27 de maig a la Sala de dalt, en tres úniques funcions.

 

La Virgueria va estrenar aquesta l’obra fa quatre anys, escrita després d’un llarg procés d’investigació que va comptar amb la col·laboració del Centre d’Estudis per la Pau JM Delàs (Justícia i Pau) de FundiPau i de l’Institut Català Internacional per la Pau (ICIP).

 

El pes del plom, escrita i dirigida per Aleix Fauró i Isis Martín, és una aproximació sensible al món de les armes. Els seus autors, després de documentar-se, van trobar un element comú en tot plegat en el món de les armes que els va cridar especialment l’atenció: la indústria militar, un complex d’interessos econòmics farcit de falsos mites i mitges veritats i envoltat de poder. I es van plantejar la pregunta clau: Qui es beneficia dels conflictes armats?

 

Sinopsi
Un home vestit dins una banyera fumejant. Un altre home l’apunta amb una arma i es pregunta si prement el gallet no deixarà un món més just. Una dona que fa més preguntes de les necessàries. Algú està a punt d’arribar. “Mai no arribaràs a saber el que estàs a punt de trencar. Quant pesa el teu dolor? Quanta estona trigaràs a ofegar la culpa?” El pes del plom és un viatge poètic, a manera de thriller, per la indústria de les armes.

La Virgueria
La Virgueria són l’Aleix Fauró, la Isis Martín, la Marina Fita, l’Oscar Llobet i la Patrícia Bargalló. Creuen en un teatre compromès amb la societat, però també amb la llengua, la cultura, la poesia, la bellesa, el risc i la provocació.

 

El pes del plom va ser el seu cinquè espectacle. Després van venir Arbres, de Marc Artigau (Sala Beckett, 2014); Snorkel d’Albert Boronat (Sala Beckett, 2015) i Medusa, adaptació a càrrec de Pablo Ley de la novela homònima de Ricardo Menéndez Salmón, amb la qual van guanyar el X Premi Quim Masó a la Producció Teatral i premi Serra d’Or al millor espectacle teatral (Temporada Alta i Teatre Nacional de Catalunya, 2017).

No hi ha comentaris

Publiqueu un comentari aquí