El projecte culmina amb la seva estrena a Barcelona, a la Sala de dalt de la Sala Beckett, els propers dies 31 de maig, 1 i 2 de juny.
Subir

El laboratori jove de la Sala Beckett Els Malnascuts proposa una obra simultània i en viu a Barcelona i Berlín

 

La Sala Beckett ha impulsat una nova edició d’ELS MALNASCUTS. El laboratori de creació jove de la Sala Beckett, està dirigit a joves de 16 a 30 anys, professionals i no professionals, per tal que puguin experimentar en qualsevol àmbit de les arts escèniques. Ara, presenten la proposta en què han estat treballant tota la temporada: HERE. En aquesta 8a edició, han col·laborat amb els seus cosins alemanys, la companyia P14 (Volksbühne, Berlín), amb un espectacle que es representarà en paral·lel a les dues ciutats.

 

El projecte va ser impulsat per la Marina Prados (Barcelona) i la Paula Knüpling (Berlín). Després d’un procés de selecció, a la tardor es va començar a treballar en el projecte amb l’objectiu de trencar les lleis teatrals de l’espai i el temps: utilitzar la tecnologia per portar a l’escenari persones que no poden ser-hi físicament, i fer-ho en viu, per obrir un diàleg simultani i equitatiu entre la persona física i la virtual. Quin llenguatge dramatúrgic necessita aquest mitjà? Com es pot reflectir una situació -un diàleg- tant constant en les vides delsmillenials?

 

Per organitzar aquest intercanvi, els participants als dos laboratoris han tingut cadascun un soci a l’altra ciutat, amb qui han estat compartint la seva experiència durant el procés d’assaig. A l’inici, es va fer un intercanvi a partir de vídeos setmanals. La segona part ja va ser l’assaig a través d’Skype, Slack o Live streaming, en connexió amb Berlín. Les dues directores van idear un argument comú, però tot i partir del mateix punt, cada ciutat ha tingut un recorregut i un context diferent, sorgit dels treballs d’improvisació i interpretació de cada equip.

 

Després de l’estrena a Berlín, coordinada amb un work in progress amb públic a Barcelona que es va dur a terme el mes de març, el laboratori de la Volksbühne va venir de visita de Barcelona. Per primera vegada els dos equips es van conèixer i van descobrir l’altra part de la mateixa història, que fins llavors sempre havia estat a l’ombra.

 

El projecte culmina amb la seva estrena a Barcelona, a la Sala de dalt de la Sala Beckett, els propers dies 31 de maig, 1 i 2 de juny. La història que es podrà veure succeirà simultàniament a Berlín i Barcelona amb connexions  a través de Live streaming. El resultat són dues obres de teatre diferents, dues perspectives que s’influeixen i s’afecten així com ho farien dues persones comunicant-se a través de la pantalla.


ELS MALNASCUTS
ELS MALNASCUTS és un laboratori de teatre per tal que la gent de 16 a 30 anys, professional i no professional, pugui experimentar en qualsevol àmbit de les arts escèniques. El seu objectiu és ampliar els marcs sobre els quals s’acostuma a treballar, generar un espai de risc i descoberta de noves possibilitats d’expressió.

Els espectacles d’ELS MALNASCUTS es generen a partir d’una convocatòria oberta de la qual en sorgeix un grup. Aquest conforma l’equip artístic de l’espectacle que es crearà de manera conjunta. Després d’uns mesos d’assaig, es fa una mostra del resultat de l’experimentació a la Sala Beckett.

No hi ha comentaris

Publicar un comentario