El Cruïlla de tardor se celebrarà del 14 d’octubre a l’1 de novembre, amb un cartell que destaca pel seu eclecticisme i un munt de noms propis de primer nivell.
Subir

El Cruïlla no només viu de l’estiu

Per Sergio del Amo / @delamista

 

A aquestes alçades de la pel·lícula no cal explicar que el festival barceloní Cruïlla és un dels esdeveniments més esperats de la ciutat cada mes de juliol. Però és que potser només es pot gaudir de grans concerts quan la calor es fa insuportable? Doncs la resposta definitiva és “no” gràcies a la iniciativa d’aquest mateix festival i el que els impulsors han batejat com a Cruïlla de Tardor. Enguany en la seva tercera edició (que, a diferència de l’edició d’estiu no té el Parc del Fòrum com a epicentre, sinó diverses sales de la capital catalana), del 14 d’octubre a l’1 de novembre, el cartell destaca pel seu eclecticisme i un munt de noms propis de primer nivell.

 

Inaugurarà el cicle la britànica Anna Calvi, que molts consideren la successora natural de Patti Smith i Pj Harvey. Recentment acaba d’editar el seu últim àlbum, Hunter, que presentarà a la Sala Razzmatazz el pròxim 14 d’octubre. Quatre dies més tard, el 18 del mateix mes per ser exactes, la música dels Balcans serà la gran protagonista a l’Hivernacle del Poble Espanyol gràcies a Emir Kusturica & The No Smoking Orchestra, que estaran molt ben acompanyats a l’escenari per la Barcelona Gipsy balKan Orchestra. Qui no hagi vist a Kusturica en acció no sap el que es perd: el músic i director tant es deixa enamorar pels ritmes country, les marxes turques i les trompetes gitanes com pels clàssics italians i bases punk. Encara que no vulguis acabes ballant.

 

El 19 d’octubre serà el torn de la nova sensació del soul-jazz britànic, Myles Sanko, i els barcelonins The Excitements amb la seva carismàtica cantant Koko. Es podrà gaudir de les dues propostes al Poble Espanyol, la mateixa localització en què La M.O.D.A. i Animal estaran presents el 20 d’octubre per demostrar per què són dues de les bandes més sol·licitades i exitoses en aquests moments a la Península. Però, per si no n’hi hagués prou, l’endemà Viva Suecia (una de les formacions amb l’ascens més meteòric del rock estatal) i el postrock dels Neuman acapararan tota l’atenció per mèrits propis.

 

Un dels principals reclams d’aquesta edició, els estatunidencs MGMT, faran acte de presència també al Poble Espanyol el 25 d’octubre per tocar el seu últim treball, Little Dark Age, i recuperar per a l’ocasió hits com les immortals Kids o Time to Pretend. Com a colofó, Mafalda i Tremenda Jauria pujaran a l’escenari de la Sala Razzmatazz el dia de la Castanyada (o Halloween, com prefereixin), i l’1 de novembre Cat Power demostrarà a la mateixa sala els motius pels quals és considerada una de les millors artistes folk femenines dels últims temps. Sens dubte, serà una ocasió més que especial per poder escoltar en directe les cançons del seu nou Wanderer, que arribarà a les botigues a principis d’octubre.

 

De tot i per a tots. El Cruïlla de Tardor permetrà veure en format de sala molts artistes i bandes que en els darrers mesos s’han passejat pels principals festivals europeus. Encara queda per l’estiu vinent, però l’espera pel Cruïlla de juliol es farà més suportable.

 

No hi ha comentaris

Publicar un comentario