Nu és el títol de la proposta d’enguany del Circ d’Hivern de l’Ateneu Popular 9 Barris. Un muntatge dirigit per Quim Girón, que rebusca en l’essència del circ.
Subir

Despullar el circ

Nu és el títol de la proposta d’enguany del Circ d’Hivern de l’Ateneu Popular 9 Barris. Un muntatge dirigit per l’acròbata i alma mater de la companyia Animal Religion, Quim Girón, que rebusca en l’essència del circ.

 

L’espectacle, on destaca l’artista Joan Català, vol mostrar el truc i despullar l’exercici del circ fins a quedar‐se només amb el més essencial, fins arribar a l’absurd. “No es tracta d’un exercici de puresa, és més aviat un diàleg entre el dins i el fora, l’intern i l’extern de l’escena”, matisa Girón, i afegeix: “Nu és un espectacle de circ que vol parlar amb senzillesa i transparència de les relacions humanes a partir d’objectes quotidians”. I és que són precisament aquests objectes quotidians, de colors llampants, que en contacte amb els cossos dels personatges crearan situacions absurdes, plenes d’humor, màgia i poesia.

 

L’Ateneu Popular 9 Barris és un espai sociocultural fruit d’una ocupació veïnal, fa quaranta anys, en la qual els veïns i veïnes reivindicaven el tancament d’una fàbrica que emetia fums tòxics. Des del seu naixement ha funcionat com a projecte cultural on el circ és un dels eixos principals de la seva activitat. El projecte Circ d’Hivern va sorgir l’any 1996 a l’Ateneu Popular 9 Barris amb la intenció de fomentar la creació de companyies estables professionals relacionades amb el circ i d’oferir propostes inèdites i de qualitat adreçades a tota mena de públic a través d’una convocatòria pública.

Èxits com Circus Klezmer o Garbuix han demostrat que la producció de circ feta a Barcelona pot tenir projecció internacional.

 

Nu, 23è Circ d’Hivern.

Ateneu Popular 9 Barris.

Del 15 de desembre al 20 de gener.

No hi ha comentaris

Publicar un comentario