El Museu Etnològic i de Cultures del Món han preparat tot de propostes i activitats.
Subir

Contes, pessebres i jocs als museus

Als dos equipaments del Museu Etnològic i de Cultures del Món han preparat tot de propostes i activitats per passar una molt bona estona. I és que el Nadal és una festa amb un alt interès etnològic i antropològic i que, per tant, estigui molt present en les col·leccions i en el programa d’activitats d’aquests dies no és baladí.

 

Algunes de les activitats són:

 

Exposició de pessebres

El Museu Etnològic i de Cultures del Món conserva prop de 10.000 figures de pessebre de les procedències més diverses. Les figures més destacades són obra d’artesans catalans com ara Ramon Amadeu, Domènech Talarn, Castells, Daniel José, Lambert Escaler. També hi ha figures de la col·lecció Serra Graupera i d’altres de la col·lecció d’Apel·les Mestres.

 

Museu Etnològic i de Cultures del Món – Parc de Montjuïc. Exposició permanent.

 

 

Contes i llegendes a la vora del foc

Abans que s’inventés la ràdio i la televisió s’explicaven rondalles, contes i llegendes al voltant de la llar de foc. Ara, en Jep Gasulla, un actor i animador que és tot un expert en posar al dia de la manera més fresca i divertida la cultura popular, reviu al voltant d’un foc virtual tot de narracions que han passat de pares a fills gràcies a la tradició oral. Tota una festa de saviesa popular.

 

Museu Etnològic i de Cultures del Món –

Montcada. 28 de desembre, 2 i 4 de gener.

Dues sessions al dia, a les 11.30 i 12.30 h.

Activitat gratuïta. A partir de 6 anys. Inscripció: 93 256 23 00 / reservesmeb@bcn.cat

 

 

Jocs d’arreu del món

Taller familiar de jocs que arrenca amb una visita a l’àmbit de l’Amèrica precolombina del Museu que està dedicat al joc de pilota. A partir d’aquí, es podran conèixer els jocs d’Àfrica, Àsia i Amèrica, aprendre’n les regles i jugar-hi.

 

Museu Etnològic i de Cultures del Món –

Montcada. 27 de desembre i 3 de gener. Activitat gratuïta. A partir de 6 anys. Inscripció:

93 256 23 00 / reservesmeb@bcn.cat

 

 

Una passejada pel Pedraforca sense sortir del Museu Marès

Aquests dies, pel Pati del Museu Frederic Marès, al cor del barri Gòtic, es pot  visitar un pessebre amb diferents escenes. Per arribar al pessebre, però, s’ha de fer una petita passejada per un dels boscos de la zona… I és que l’Associació de Pessebristes de Barcelona, una entitat nascuda el 1863, ha recreat al pati del Museu un bosc on no falten ni el suro ni la molsa ni molts elements vegetals. Com activitats paral·leles, els dies 23, 24 de desembre i 1 de gener, hi haurà en aquest espai una cantada de nadales.

 

Pati del Museu Frederic Marès. Fins al 3 de febrer. Activitat gratuïta. Activitat gratuïta.

A partir de 6 anys. Inscripció: 93 256 23 00 / reservesmeb@bcn.cat

No hi ha comentaris

Publicar un comentario