El feminisme, la violència de gènere, la llibertat d’expressió, l’abús de poder o la por, aquests seran només alguns dels temes presents al Temporada Alta 2018
Subir

Cinc internacionals del Temporada Alta

Per Rubén Garcia / @rugarcie

 

El feminisme, la violència de gènere, la llibertat d’expressió, l’abús de poder o la por, aquests seran només alguns dels temes presents al Temporada Alta 2018. Del 5 d’octubre al 10 de desembre, Girona i Salt es transformen en un gran aparador escènic. Al festival s’estrenaran 24 espectacles amb potents noms de locals com Álex Rigola, Carol López, Sergi Belbel, Alberto San Juan o la coreògrafa Lali Ayguadé, però també es podran veure grans figures internacionals: Jan Fabre, Angélica Liddell, la companyia anglesa 1927 o Sergi Blanco, en són només alguns exemples. Impossible arribar a tot oi? Si t’animes a passar pel festival et recomanem 5 noms d’artistes que només podràs veure al Temporada Alta.

 

  1. ‘Isabella’s Room’ de Jan Lawers & Needcompany

Aquesta aclamada peça serà l’encarregada d’inaugurar el festival el proper 6 d’octubre. Aquest clàssic de l’escena europea torna a Catalunya (es va poder veure al 2005 al Teatre Lliure) amb la gran actriu Viviane De Muynck. Text, música i dansa es barregen per explicar-nos una història d’amor protagonitzada per una dona cegada i el secret que ha amagat durant molts anys.

 

  1. ‘Unncany Valley’ de la companyia Rimini Protokoll

És un espectacle que ens crida l’atenció especialment per dos motius: el primer, per veure la companyia alemanya per primer cop al Temporada Alta i, el segon, perquè ho fa amb una obra protagonitzada per un robot d’aspecte humà que reflexiona entre les relacions entre homes  màquines.

 

  1. ‘Im Herzen der Gewalt’, dirigida per Thomas Ostemeier

El prestigiós director alemany, habitual del festival, adapta la novel·la autobiogràfica de l’escriptor Édouard Louis. Una impactant proposta que ens convida a reflexionar sobre temes molt presents a la societat dels nostres dies com la migració,  el racisme, la violència o la homofòbia.

 

  1. ‘Rèquiem pour L’, amb direcció d’Alain Platel

Si us va agradar ‘Coupe Fatal’ a l’edició del 2014, no us podeu perdre la nova proposta d’ Alain Platel. Juntament amb Fabrizio Cassol, el director belga ens proposarà que pensem en com afrontem un tema tan transcendental com la mort Lluny de posar-nos tristos ho farà transformant el trist Rèquiem de Mozart en un cant a la vida fusionant dansa, òpera i música africana. Una gran celebració que, segons explicava el director del festival Salvador Sunyer, “ens posarà de pell de gallina’.

 

  1. ‘Vestuvès’, amb el director OskarasKorsunovas

El director lituà aterra a Girona amb una revisió de l’obra ‘El casament des petits burgesos’, un dels primers textos de Bertol Brecht. Korsunovas  ens proposa una sàtira que, de manera improvisada, denunciarà a cada funció la hipocresia moral i ridiculitzarà els rituals familiars només com ell ho sap fer: un llenguatge escènic únic! 

 

 

No hi ha comentaris

Publicar un comentario