El festival Temporada Alta ha encarregat un espectacle que planteja una reflexió sobre la llibertat  d’expressió i que es podrà veure el dia 12 d'octubre.
Subir

Carla Rovira estrena ‘Calla, Hamlet, calla’ reivindicant la llibertat d’expressió

Aquest divendres 12 d’octubre s’estrena a Temporada Alta l’obra Calla, Hamlet, Calla de Carla Rovira i un grup de joves creadors format per Laura Blanch, Eloi Ileri, Ramon Bonvehi i Roger Arjona. Enguany el Festival és un crit a favor de la llibertat d’expressió i una porta oberta per a cadascuna de les veus discordants que a vegades queden emmudides. Per això, el festival ha encarregat un espectacle, Calla, Hamlet, Calla, que planteja una reflexió sobre la llibertat  d’expressió.

 

El col·lectiu que s’ha fet càrrec de la dramatúrgia de l’obra ha volgut utilitzar el “ser o no ser” del Hamlet shakespearià, aquest dubte etern de si passar a l’acció o no, com a base per pensar sobre la llibertat d’expressió. Té límits, la llibertat d’expressió? Fins on som capaços de lluitar per defensar-la? Què passa quan aquesta llibertat esdevé delicte? Un debat que neix d’un dels monòlegs més coneguts del teatre universal. Acompanyats de persones i personatges, els espectadors es plantejaran a partir d’aquest vell dubte què significa callar o no callar. 

 

Per a Rovira,“Hamlet és segurament l’obra més representada del món occidental i, el seu arxiconegut monòleg, el més parafrasejat. Les versions de Hamlet han passat per totes les ideologies possibles: els nazis en van fer una versió per justificar el seu sistema i a la vegada, se’n va fer un per criticar el nazisme quan estava en la seva primera fase de creixement. Sembla doncs que Hamlet ha esdevingut un filtre per tractar qualsevol tema. Així doncs, què té a veure Hamlet amb la llibertat d’expressió? En els últims anys hem vist com el  dret a la llibertat d’expressió, un article recollit a la declaració dels drets humans, és retallat i atacat per la justícia i els governs.”

 

Calla, Hamlet, calla

12 d’octubre a les 20:30h

El Canal (Salt)

No hi ha comentaris

Publicar un comentario