El cicle 'Escenes', a l'Auditori, aposta per posar en diàleg la música en directe amb altres disciplines artístiques creant espectacles únics
Subir

CaboSanRoque es troba amb La Veronal

Per David Hinarejos

 

La presentació de la temporada 18/19 de l’Auditori va deixar clara la consolidació, després de cinc anys, d’un model basat en les sinergies amb altres arts. L’encàrrec al pintor Frederic Amat de la creació de la imatge per aquest any és tota una declaració d’intencions. Amat il·lustra cadascuna de les temporades de l’Auditori inspirant-se en els símbols i les grafies pròpies de l’escriptura musical i ha estat capaç de dotar la institució d’una identitat pròpia dins de l’ecosistema musical.

 

Una de les iniciatives que millor exemplifica el model actual de programació és el cicle “Escenes”, que durant les darreres quatre temporades ha apostat per posar en diàleg la música en directe amb altres disciplines artístiques creant espectacles únics. L’experimentació, la recerca dels límits i el risc artístic són el motor d’aquest laboratori de nova creació que dona l’oportunitat a artistes i públic de créixer junts al voltant d’un espectacle viu i en constant transformació. Aquest desembre, en el marc del cicle, podrem gaudir de la conjunció en escena de tres talents creatius tan singulars com expressius i reconeguts en els seus respectius camps. D’una banda el mateix Frederic Amat, pintor i escultor, difícil d’etiquetar en un determinat corrent, escenògraf tant de dansa com de teatre i creador de diferents intervencions en espais. Juntament amb ell participaran Laia Torrents i Roger Aixut o, el que és el mateix, CaboSanRoque, col·lectiu musical a cavall entre un grup de rock, artistes plàstics i performers. La seva feina se centra en l’exploració de la matèria i les ones a través de les màquines musicals i objectes en sèrie que es converteixen en collages mecànics-sonors. A les seves esquenes, sis treballs discogràfics, on han col·laborat amb músics com Carles Santos, Vinicio Capossela, Pascal Comelade o Pierre Bastien; quatre espectacles escènics i diverses instal·lacions sonores. El tercer talent participant serà el del col·lectiu La Veronal, creat per Marcos Morau (Premi Nacional de Dansa 2013). Format per artistes procedents de la dansa, el cinema, la literatura o la fotografia, en el seu ADN està la constant recerca de nous suports expressius i referències culturals amb la intenció de formar espais artístics globals. Serà un dels seus ballarins, Jon López, qui els representi sobre l’escenari.

 

Quina mena d’espectacle seran capaços de dur a terme aquestes ments creatives és una incògnita que només podrem resoldre in situ però, sens dubte, estarem davant d’una proposta única que jugarà amb les possibilitats infinites de la sonoritat, el moviment o la tecnologia. El que sí que sabem és que els elements paisatgístics ens transportaran a indrets màgics i que aquesta macroinstal·lació viscuda i ballada té el propòsit de portar el públic a dimensions desconegudes.

FREDERIC AMAT / CABOSANROQUE / LA VERONAL.

L’Auditori. 15 i 16 de desembre.

No hi ha comentaris

Publicar un comentario