Fins el 14 d’abril  el BarnaSants torna a ser l’aparador de la cançó d’autor. [entradilla]   Sergio del Almo /@delamista...
Pujar

Barnasants 2018: Expansió multicultural

 

Sergio del Almo /@delamista

 

D’ençà que va néixer l’any 1996 a les Cotxeres de Sants, Barnasants s’ha convertit en una de les cites imprescindibles de la cançó d’autor en català. Durant tots aquests anys, el festival ha anat expandint la seva oferta sense perdre la seva essència. I bona mostra d’això es podrà comprovar en la seva pròxima edició que, des del 26 de gener, amb el concert inaugural de Joanjo Bosk al Teatre Joventut de L’Hospitalet de Llobregat, i durant gairebé tres mesos, oferirà més d’un centenar d’actuacions per a tot tipus de públics en 22 sales diferents de la nostra geografia.

 

Més enllà del merescut homenatge a l’escriptor barceloní Manuel Vásquez Montalbán, a qui es commemora amb motiu del quinzè aniversari de la seva mort, Barnasants, en l’edició d’enguany, té a Maria del Mar Bonet com un dels seus principals reclams. La cantautora no oferirà un, sinó tres recitals: el primer al Teatre Plaza de Castelldefels (27 de gener), un segon al Teatre l’Atlàntida de Vic l’11 de març i un colofó final a Cuba previst pel mes de maig. A més de la mallorquina, la presència argentina serà un altre dels al·licients d’aquest any, en exercir de país convidat. Més enllà del ja mencionat Bosk, el públic podrà gaudir de tretze artistes del país sud-americà com Ana Archetti, Sebastián Garay, Lucio Mantel o Juan Pedro Dolce, entre els noms més destacats.

 

Ramon Muntaner, una de les figures cabdals de la Nova Cançó, serà homenatjat al Teatre Joventut el 10 de febrer just quan es compleixen trenta anys de la seva desaparició dels escenaris. El concert tribut comptarà amb la participació d’artistes com Gemma Humet, Sílvia Comes, Rusó Sala, Enric Hernàez, Roger Mas, Borja Penalba, Túrnez & Sesé, Joan Isaac i el grup Coses.

 

Però aquí no acaba la cosa. Entre l’oferta del festival també cal destacar la presència de Maria Arnal i Marcel Bagés (un dels duos revelació de 2017 gràcies a la sensibilitat i la bellesa sonora del seu aclamat debut, 45 cerebros y un corazón) el 23 de març a Castelldefels, i de Jabier Muguruza el 2 de febrer a l’Auditori Barrades de l’Hospitalet, en un concert que unirà la contundència elèctrica de la seva banda amb els innovadors sons electrònics que es poden trobar al seu últim treball, Leiho bat zabalik.

No hi ha comentaris

Publiqueu un comentari aquí