Veure un concert d’Ayo és viure una experiència. L'artista alemanya, d'origen nigerià i romanès, presenta disc el 15 de maig a la sala BARTS!
Subir

Ayo, directa a l’Ànima

Per Rubén Garcia/ @RuGarciaE

 

És sense dubte una d’aquelles veus que calen ben endins. Una veu amb personalitat, amb ànima, amb caràcter, elegància, espiritualitat… una fusió entre Tracy Chapman, Ben Harper i Sade. Ayo és una cantant alemanya de pare nigerià i mare romanesa. Amb el seu primer disc, Joyful, es va convertir en un fenomen musical amb cançons com “Down on my Knees” i, després de cuinar-se una trajectòria a foc lent, a cavall de París i Nova York, va arribar “Fire”, l’altre gran hit mainstream. Després d’uns quants anys sense trepitjar Barcelona, aquest maig hi torna per presentar nou disc, un treball homònim enregistrat en directe, amb una col·lecció de cançons amb aires de folk i reggae escrites i produïdes per ella mateixa. Un àlbum eclèctic, compromès i espiritual que conté temes com “Boom Boom”, inspirat en els incidents racials a la ciutat estatunidenca de Ferguson, o “Nothing”, una crida a deixar de banda les coses materials per descobrir allò que realment és important i que mou a cadascú.

Per tant, veure un concert d’Ayo no és anar a escoltar només dos grans hits, és viure una experiència enriquidora, és deixar-se inundar pels ritmes soul, reggae, jazz o afro. Per la seva preciosa veu. Una experiència molt suggestiva i plena d’allò que significa el seu nom en la cultura africana yoruba: ayo, alegria.

 

No hi ha comentaris

Publicar un comentario