Descobrim la programació festival de cinema i cultura lliure: la 9a edició del Barcelona Creative Commons Film Festival
Subir

Arriba el 9è Barcelona Creative Commons Film Festival

El proper dimarts 5 de juny comença la 9a edició del Barcelona Creative Commons Film Festival, un festival de cinema i cultura lliure. L’edició tindrà fins diumenge dia 10 a llocs com el MACBA, CCCB, Pumarejo i El Born CCM.

El festival començarà dimarts 5 amb una jornada, organitzada conjuntament amb el col·lectiu #NoCallarem i el CCCB, centrada en la denúncia de la censura i la pèrdua de llibertats bàsiques com la d’expressió. Es presentarà  Artist At Risk,  un col·lectiu dedicat a proporcionar vies segures a artistes amenaçats als seus països per falta de llibertat d’expressió.

 

Després es projectarà “Tijera Contra Papel”, un documental de Gerard Escuer que fa un repàs del paper de la censura al llarg de la història d’Espanya i posa sobre la taula els principals casos actuals de censura, esdevenint un crit de menyspreu i alarma enfront de mètodes propis de feixismes, que mai van marxar i que reviuen amb força aquests dies. Clourà la jornada un debat amb Gerard Escuer, Pablo Hassel, raper i poeta, condemnat a 5 anys en successives condemnes, Elgio, raper membre de la Insurgencia, condemnat a 2 anys i un dia, Anaïs Franquesa, directora de Litigi de IRIDIA Centre per la Defensa dels Drets Humans, Kaissa Ould Braham, periodista i activista Cabilenca i amb l’absència forçada de Valtonyc.

 

El dia 6 es projectaran documentals com ‘La sangre de Cronos’ de Ronald Kay, sobre la Tentativa Artaud mesos després del cop d’estat a Xile, i ‘Nueve días sin Fidel’ de Jesús Labandeira, Rudy Jordán i Sofia Cabanes sobre els dies posteriors a la mort de Castro. Uns treballs que centraran el debat en temes com la memòria i l’exploració entre les imatges, els espais i el poder.

No hi ha comentaris

Publicar un comentario