Dins la variada programació del Palau en els mesos d'octubre i novembre, el flamenc, en diferents formats, serà un dels grans protagonistes amb fins a sis espectacles diferents.
Subir

A ritme de flamenc

Per David Hinarejos / 

 

Dins la variada programació del Palau en els mesos d’octubre i novembre, el flamenc, en diferents formats, serà un dels grans protagonistes amb fins a sis espectacles diferents. Tot començarà el dia 5 amb Carmen, Carmen, Carmen. Serà l’única oportunitat de gaudir d’aquest particular homenatge a una de les personalitats més trencadores del ball flamenc, Carmen Amaya. Aquesta gitana, nascuda al barri emigrant i gitano del Somorrostro, va portar el seu art des de les tabernes dels bars mariners de la ciutat comtal fins la Casa Blanca del president Roosevelt. En el muntatge veurem tres versions de Carmen Amaya, que intenten abastar la seva àmplia varietat estètica, interpretades per tres prestigioses i joves bailaoras: Karime Amaya (neboda-neta de Carmen Amaya), Susana Casas i Sara Barrero.   

 

Els dies 7, 21 i 31 d’octubre i 25 de novembre arribarà el torn de la Gran Gala Flamenc, un recorregut pels diferents palos del gènere (patrons rítmics com ara la bulería, festiu i alegre, soleá, solemne i intens, alegría, dinàmic i desimbolt, tango…).

 

El Barcelona Guitar Trio, és a dir, els guitarristes Manuel González, Xavier Coll i Luis Robisco, acompanyats dels ballarins Jose M. Álvarez i Carolina Morgado, rendeixen tribut al mestre en Homenatge a Paco de Lucía (foto dre.) Ho veurem l’11, 13, 17, 23 i 30 d’octubre i el 10 de novembre. PPer la seva part, Vivir flamenco ens explicarà la peripècia gitana a la seva arribada a Espanya en 1425, a través del Roine, entrant per Catalunya i representats per dues famílies essencials: els Farruco i els Amaya. Tablao Flamenco Cordobés ho durà a escena el 12 d’octubre. Aquella mateixa setmana, però el dia 14, i després el 28 d’octubre i el 4 de novembre, gaudirem d’Història d’un amor (foto esq.) dins del cicle Òpera i Flamenc. Viurem la passió entre un bailaor i una bailaora al ritme de peces de Verdi, Bizet o Falla i dels cantes flamencs més coneguts. Tot això sota la direcció musical i la guitarra de Juan Gómez “Chicuelo”.

 

Per últim, tant el 16 d’octubre com el 9 de novembre, Arte Flamenco de Sara Flores i Juan Cortés proposa un programa amb 11 artistes per recórrer tots els ritmes i cantes del gènere.

No hi ha comentaris

Publicar un comentario