El #8M la redacció de Godot Barcelona fem vaga. Ens sobren els motius per secundar una aturada feminista que vol demostrar sense embuts que si les dones parem, el món es para.
Subir

#8MGodotFemVaga

El 8M la redacció de Godot Barcelona fem vaga. Ens sobren els motius per secundar una aturada feminista que vol demostrar sense embuts que si les dones parem, el món es para. Pensem que el feminisme també és necessari per millorar el periodisme i la cultura, i des de la nostra publicació procurem incorporar la mirada de gènere, no només en la tria, sinó també en l’enfocament de les temàtiques. Perquè les dones no som el fet accessori del relat cultural, som al centre i volem ser visibles. Parlar nosaltres i parlar de nosaltres.

 

Per això avui (i cada dia) denunciem i reclamem:

 

  • La falta de dones en càrrecs directius dins l’ecosistema cultural: les dones no ocupen ni el 20 % de les feines amb poder de decisió dins els equipaments culturals.
  • La bretxa salarial en el sector cultural i periodístic. Les dones cobren de mitjana un 25 % menys que els seus companys homes per la mateixa feina.
  • La precarietat, la temporalitat i els impagaments que afecten la nostra feina, especialment a les freelances i les falses autònomes, així com a les artistes que cobren per bolo.
  • L’assetjament sexual i laboral, sumat al menysteniment, el paternalisme, el mansplaining i el xantatge emocional.
  • La corresponsabilitat en les cures i la criança: com en altres sectors, l’absència de conciliació real perjudica més a les dones, que acaben modificant o retallant els seus horaris, i fins i tot abandonant la seva ocupació o canviant de professió, per poder dur a terme aquestes tasques.
  • Els espais d’opinió i les tertúlies masculinitzades: la falta d’opinió femenina genera enfocaments parcials que no es corresponen amb la globalitat de la societat. Hi ha dones expertes de sobres per participar a tertúlies, trobades o debats.

 

Avui l’equip de la Revista Godot ens aturem. #8MGodotFemVaga

No hi ha comentaris

Publicar un comentario