Badalona Film Festival és tot un referent. Punt de trobada de cineastes i, sobretot, del públic més fidel, arriba ara a la seva 44ena edició.
Subir

44 anys dels millors curts

Per Neus Molina /@NeusMolina

 

Badalona Film Festival és tot un referent. No només és un dels festivals de curtmetratges amb més difusió i ressò internacional, sinó que és un punt de trobada de cineastes i, sobretot, del públic més fidel. Des de la seva recuperació, ha comptat amb la participació dels principals curtmetratgistes catalans i de la resta de l’Estat, i en els disset anys de nova etapa hi han passat autèntics talents del cinema, que posteriorment han destacat en la producció de llargmetratges d’impacte mundial. Badalona va celebrar la primera edició de l’antic festival, aleshores biennal, l’any 1969. La Secció de Cinema Amateur del Museu era l’entitat que organitzava aquell certamen internacional, amb el nom Mundial Badalona de Cine Amateur, on es projectaven pel·lícules en 8 mm, Súper 8, Single 8 i 16 mm. A finals dels anys 80, el festival es reinventa com a Festival Internacional de Cine y Vídeo de Badalona de la mà de l’associació Cineastas Independientes de Badalona. Finalment, l’any 2001, l’Ajuntament de Badalona i Badalona Comunicació S.A., amb el suport de membres històrics del festival, van posar en marxa la 27ena edició del nou festival amb el nom de FILMETS – Badalona Film Festival. Aquella nova edició va comptar amb 400 curtmetratges inscrits i 2000 espectadors, i va ser el punt de partida i el nou referent dels festivals de curtmetratges a Catalunya.

 

Enguany en la seva 44ena edició, el festival acull més de 220 curtmetratges només a la Secció Oficial. La pel·lícula que obrirà el festival serà The Silent Child, Oscar al millor curt de ficció aquest 2018, protagonitzada per Chris Overton i Rachel Shenton. The Silent Child explica la història d’una nena sorda de 4 anys que viu en un món de silenci fins que una treballadora social l’ensenya a fer servir el llenguatge de signes per comunicar-se. La pel·lícula que tancarà el festival, divendres 26, serà l’estatunidenca Lunch Ladies, la història de dues cuineres d’un menjador escolar fartes de la seva feina, que faran qualsevol cosa per aconseguir convertir-se en les xefs personals de Johnny Depp.

 

FILMETS.BADALONA FILM FEST Badalona.
Del 19 al 28 d’octubre.

No hi ha comentaris

Publicar un comentario