Et presentem quatre obres de teatre que no et pots perdre aquest abril.
Subir

4 obres de teatre a l’abril

Per Albert Martí /@AlbertMarti_

 

VAIG SER PRÒSPER O RECORDANT LA TEMPESTA
La Seca Espai Brossa
Del 4 d’abril al 6 de maig
De quina matèria estem fets? Estem fets de la matèria dels records. Amb aquesta afirmació, la companyia Projecte Ingenu torna a una sala que coneix bé per desplegar força i joventut pels quatre costats amb una reinterpretació de La Tempesta de Shakespeare. Després de l’aclaparador èxit de Yerma, on els hem vist conjugant de la millor manera la poètica de les paraules amb les sensacions més terrenals, Projecte Ingenu torna a Shakespeare per tancar la seva trilogia sobre el dramaturg anglès i utilitza La tempesta per explorar la naturalesa de la senectut humana. Quedeu-vos amb aquesta companyia i amb l’ull de Marc Chornet portant la batuta de direcció. Promet!

 

ESCENES D’UN MATRIMONI
Teatre Akadèmia
Del 4 al 29 d’abril
Johann i Marianne tenen un matrimoni aparentment perfecte. Marianne és una advocada matrimonial d’èxit i Johann és un respectat científic en una institució de prestigi. Tenen dues filles. Tots dos semblen persones amb una gran capacitat reflexiva. Fins i tot, per moments, poden semblar arrogants de tan satisfets que semblen del seu matrimoni. Però, potser, no tot és el que sembla. Anna Sabaté i Jordi Figueras es posen en la pell dels personatges d’Ingmar Bergman i es precipiten d’una escena a una altra cap a la por, la incertesa o la impotència. Quines són les nostres estratègies? Quines les nostres màscares? Us haureu d’acostar al Teatre Akadèmia per descobrir-ho… o no.

 

FRIDA KAHLO. VIVA LA VIDA
Sala Flyhard
Del 15 de març al 5 d’abril
L’actriu mexicana Marisol Salcedo es posa en la pell de l’artista Frida Kahlo amb un monòleg que combina dolor, passió i més dolor. El text, que parteix de la recerca que va fer l’autor, Humberto Robles, parla de la Frida més propera i de les persones que l’envoltaven; de la seva relació amb Diego Rivera, l’accident d’autobús que va patir i que li va deixar lesions permanents, de Rockefeller, Trotski i, per suposat, de pintura i d’art. Una petita joia que mereix ser contemplada i gaudida, amb una gran veu que sona nítida i versemblant. L’actriu parla amb frases literals escrites per Frida, així com poemes del seu diari personal i referències a les seves obres i escrits.

 

EL MISTERI DE FERMAT
Almeria Teatre
A partir del 9 d’abril
“He trobat una demostració absolutament meravellosa, però el marge d’aquest full és massa estret per incloure-la…” Amb aquesta nota a peu de pàgina, Pierre de Fermat, un aficionat a les matemàtiques, va posar sobre la taula un dels problemes matemàtics més importants de tots els temps. Ningú semblava trobar-hi solució. Van haver de passar més de 300 anys fins que Andrew Wiles, un matemàtic anglès, en desxifrés el misteri el 1995. Hi havia somniat des que era petit. Una premissa trepidant i un joc d’enganys que es combinen fins a arribar a un desenllaç inesperat. Pels amants de les sorpreses i del misteri. Però atenció! Només estarà els dilluns, així que no us adormiu!

No hi ha comentaris

Publicar un comentario