El Niño de Elche torna a Barcelona amb nou disc sota el braç. 27 temes de flamenc heterodox. 
Pujar

27 peces d’un trencaclosques sonor

Per Neus Molina/ @NeusMolina

 

El títol del nou disc del Niño de Elche és ja per se una declaració d’intencions. Antología del cante flamenco heterodoxo retorna a l’experimentació i a la deconstrucció d’un flamenc que de tan brut i impur sembla navegar entre aquelles Voces del extremo encapçalades pel gran poeta Antonio Orihuela –Tenemos que dejar de pensar nuestra vida en términos de materia prima y empezar a vivirla como vida con sentido, enajenada de su valor de compra y sumisión” – i els cants insubmisos de Lagartija Nick.

Francisco Contreras, Niño de Elche, l’enfant terrible del flamenc, torna amb 27 peces on conjuga saetas, fandangos o tanguillos en un trencaclosques aparentment impossible que, de ben segur, tornarà a provocar l’aplaudiment unànime de crítica i públic.

En el seu darrer treball, produït per Raül Fernández Refree, conviuen influències musicals aparentment tan allunyades les unes de les altres com Xostakòvitx, Tim Buckley i Mikel Laboa i textos d’Antonio Machado, Lafargue i San Juan de la Cruz. Després de fusionar la performance, la literatura, la dansa o l’electrònica, el d’Elche reivindica en aquest àlbum que l’art i la música són polítics. Sempre. I que està decidit a difuminar els límits de les arts. Un gran trencaclosques que com tot el que toca el Niño, acaba encaixant.

 

SALA BARTS. Niño de Elche. 9 de març

No hi ha comentaris

Publiqueu un comentari aquí