El dissabte 19 de maig se celebrarà la festa dels 25 anys de Pallassos Sense Fronteres al Circ Cric amb activitats i actuacions musicals.
Subir

25 anys de Pallassos Sense Fronteres

Foto: Tunísia. Samuel Rodríguez

 

El dissabte 19 de maig se celebrarà la festa dels 25 anys de Pallassos Sense Fronteres al Circ Cric. Amb un format de fira, hi haurà espectacles durant tot el dia, des de les 11 h fins les 18 h de la tarda. Aquests espectacles seran els mateixos que els artistes de Pallassos Sense Fornteres han portat al terreny i s’organitzaran en escenaris batejats pels països on s’ha viatjat. A cada país, el públic coneixerà la problemàtica o el conflicte que s’hi viu i seguidament gaudrià d’un petit espectacle, una mostra idèntica a l’expedició en qüestió (mateixos artistes expedicionaris i mateix format). Finalment, la festa culminarà amb el concert musical de Gertrudis, que darrerament ha tret un nou videoclip homenatjant la feina de l’ONG. 

 

Ja fa 25 anys que els nassos vermells i les sabates gegants de Pallassos Sense Fronteres van realitzar la primera actuació. Va ser el 26 de febrer de l’any 1993 al Camp de Refugiats de Savudrija, a la localitat de Veli Joze, a la península d’Ístria, actual Croàcia. Tortell Poltrona hi va arribar a petició d’alumnes de diferents escoles que, dins d’un Programa  d’Educació per la Pau, s’havien reunit a l’Escola Projecte de Barcelona per realitzar una videoconferència amb el camp de refugiats. Els nens i nenes d’allà els havien dit que hi havia una cosa que de veritat mancava en aquell camp: l’alegria. Gràcies a aquesta primera expedició, milers de nens i nenes refugiats de la guerra que desmembrava l’antiga Iugoslàvia van tornar a somriure després de molt de temps. En aquests anys, l’organització, nascuda a Sant Esteve de Palautordera, ha fet prop de 450 expedicions a més de 100 països, i ha realitzat més de 7.000 actuacions, on hi han participat més de 900 artistes que han actuat davant de més de 2 milions de persones afectades per conflictes bèl·lics o catàstrofes naturals. En aquests moments hi ha Pallassos Sense Fronteres a 15 països del món organitzats a través de la Federació Internacional Clowns Withouts Borders.

 

No hi ha comentaris

Publicar un comentario